18 straffar krävdes för ett avgörande mellan Borlänge och Tranås

Det blev precis som väntat en jämn och tuff batalj mellan de två väntade topplagen Borlänge och Tranås i Västra serien igår. 490 åskådare i Borlänge Ishall fick se bortalaget Tranås segra efter straffar.

Och det var just Tranås som tog ledningen i matchen. Efter drygt 17 minuters spel i första perioden gjorde Ivar Arnesson 0-1, på pass av Erdugan och Eklöf. Det dröjde dock inte länge i andra perioden innan kvitteringen kom. Endast 43 sekunder hann spelas innan Markus Persson kvitterade till 1-1 där Sjökvist och Björnstad assisterade till målet. Efter 30 minuters spel dömdes båda lagen till varsin utvisning efter slagsmål mellan Mäkitalo och Landin som båda utvisades 2+2 minuter, men trots att Borlänge åkte på ännu en utvisning strax efter så stod sig likaresultatet fram tills endast 10 minuter återstod av matchen. Markus Persson höll sig framme igen och gjorde sitt andra mål i matchen när han gav hemmalaget ledningen till 2-1 (Sjökvist och Hedberg assist) och när slutminuterna tickades ner mer och mer såg det ut som att de tre poängen skulle stanna kvar i just Borlänge, men med mindre än minuten kvar att spela så såg Tranås tvåmålsskytt Ivar Arnesson till att kvittera till 2-2 (Lindström och Blomberg assist). Förlängningen slutade mållös och det krävdes 18(!) straffar innan det stod klart att Pontus Eklöf hade satt den avgörande straffen och packat ned bonuspoängen i hockeybagen med sig hem till Småland igen. Noterbart är att Borlänges tvåmålsskytt Markus Persson även gjorde mål på en straff.

Skotten slutade 26-24.

I och med detta resultatet så gick Tranås om Borlänge i tabellen. Tranås ligger nu 2a och Borlänge 3a. Leder serien gör Mariestad.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!