23 år gammal och 5 hjärnskakningar – nu tvingas han sluta med hockeyn

Skövdebacken Oscar Niklasson tvingas sluta med hockeyn efter sviterna av flera hjärnskakningar. Blott 23 år gammal har han redan hunnit åka på inte mindre än fem hjärnskakningar.

Den senaste kom under försäsongen då han i en av träningsmatcherna drabbades igen. Detta var hjärnskakning nummer fem och han har sedan dess kört rehab. När Niklasson sedan gick på is häromveckan för att testa lite lätt så kom det först positiva besked, men sedan kom bakslaget. Huvudvärken återvände och nu tvingas han ta beslutet att lägga skridskorna på hyllan.

– Vill rikta ett stort tack till spelare, ledare,  personal och supportrar runt omkring Skövde IK för mina tre år i klubben. En suverän förening som bara blir bättre och bättre. Önskar alla ett stort lycka till i framtiden så ses vi på Billingehovs läktare framöver, säger Oscar Niklasson till Skövdes hemsida.

Skövdes tränare Johan Hellström säger:
– Riktigt tråkigt att det skulle sluta såhär, men jag förstår Oscars beslut och tycker han gör rätt. Det kommer ett liv efter hockeykarriären. Oscar är en väldigt omtyckt kille i gruppen och föreningen, en toppback i ligan när han är hel och frisk. När han känner sig pigg igen så är han givetvis välkommen in i klubben i någon form av ledare.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!