Matchanalys: Hanhals IF – IF Troja/Ljungby

Ja det här blev ju lika rafflande som man trodde. Det var nerver, det var tätt, det var spännande och allt höll sig till slutsignalen.

 

Första Perioden:

Kort och gott. Första perioden till Hanhals. Man skapar sig ett grepp kring Troja som hanterar detta genom att stundvis se lite stressade ut. Betalning för detta, sett över 20 minuter, var bland annat ett par skott i målramen.

Det är inte utan att Troja har sin keeper att tacka för att det inte läckte in något bakåt.

En stundvis böljande period där Hanhals kändes som det lite mer heta laget. Troja Mikael Roslund kröner detta genom att lyckas dra på sig två utvisningar under denna period. Dock lyckades inte Hanhals speciellt bra i denna spelform.

0-0 efter första beror på två saker. Odisciplinerade avslut i kombination med två bra målvakter. Perioden går till Hanhals på poäng – i klar dominans.

Skott: 11-4

 

Andra Perioden:

Hanhals inleder piggast och för matchen. Dock inte utan att Troja sticker upp och ställer till oreda för hemmalaget. Så ser det ut den första halvan av perioden.

Efter 30.10 får Troja sitt första läge till powerplay i matchen. Ett PP som i mångt och mycket liknade de två Hanhals presterade. Det vill säga ett powerplay där det inte hände speciellt mycket.

I sista halvan av perioden äter sig Troja mer och mer in i matchen. Man får tillbaka Hanhals på hälarna och skapar ett antal situationer där utmärkte Söderblom ställs på prov.

Mattias Åkesson skulle bli kvällen stora hjälte. Sitt första mål handledar han in efter 38.27 och ger gästerna ledningen. Ett icke helt ologiskt resultat sett till utvecklingen i andra perioden.

Perioden på poäng till Troja och framför allt till Troja på antalet gjorda mål.

Skott: 12 – 14

 

Tredje Perioden:

Som ett naturligt resultat av Trojas ledningsmål, där den jagande blir till den jagade, så börjar Hanhals åter föra matchen i tredje perioden. Dock inte utan att Troja i de flesta fall kunde avstyra försöken redan innan de utvecklats till fullskaliga målchanser. De chanserna som dök upp avstyrde den nu ännu mer utmärkte Wictor Ragnewall på ett lugnt och tryggt sätt.

Därför kom det aningen oväntat när Mattias Åkesson utökade gästernas ledning till 2-0 efter 49.33. Mattias petar in pucken på Mikael Roslunds förarbete.

Detta innebar att Hanhals nu fick chansa ännu mer offensivt. Inte utan att det ibland osade katt kring trojamålet. Med denna energi kom också att Troja började fuska i det defensiva arbetet och drog på sig fler utvisningar. Utvisningar som bjöd hemmalaget på en gratischans in i matchen.

Därför var nog chocken total när Lucas Venuto släckte matchen genom att sprätta in straffslaget Troja fick tilldömt sig 3.07 kvar av matchen. Detta när Troja hade Simon Morberg i utvisningsbåset efter en inte helt solklar armbågstackling.

Hanhals får tröstmåla med 1.49 kvar på klockan. Philip Elgestål drar iväg pucken från sin blålinjeposition. Pucken seglar förbi en skymd Ragnewall och reduceringen var i detta ögonblick ett faktum.

Men närmare än så kom aldrig HIF.

Skott: 17-5

Totalt: 40 – 23

Sammanfattning:

Troja tog ikväll hem segern på samma sätt som man blivit besegrade otaliga gånger på. Troja väntade in misstag och vände spelet snabbt. Man gjorde vettiga avvägningar i mittzon i valet om att checka eller backa hem. Val som Hanhals kanske inte gjorde alls lika bra.

För det var flera gånger som vi nu fick se Troja komma över offensiva blå i numerärt överläge i förhållande till motståndarna. Vi fick dessutom se några frilägen. Ett resultat av att man fiskar bra i mittzon utan att gå bort sig själva. Ett grepp som Troja tappat en hel del poäng på under säsongen.

Ja, Hanhals gjorde en bra match. Men Hanhals hade inte samma kyla och tålamod som Troja och i denna matchen straffade det sig. HIF vinner skotten ordentligt – som vi sett Troja göra så många gånger, men målen uteblir. Dels för att Trojas defensiv höll Hanhals utanför ”röda” avslut, dels för att Ragnewall storspelade och dels för att Hanhals inte hade den där hundraprocentiga skärpan i puckhanteringen.

Det är väl inte heller för mycket att påstå att detta också var lite av målvakternas afton.

 

Betyg:

Hanhals IF

⇑⇑⇑

⇑⇑            Arvid Söderblom

⇑              Filip Roos, Adam Willig

 

IF Troja/Ljungby

⇑⇑⇑         Wictor Ragnewall

⇑⇑

⇑             Mattias Åkesson, Simon Morberg

//Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Tips – Åsikter – Synpunkter? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!