Vimmerby värvar poängstark finländare

 

På grund av diverse olika anledningar så har Div1hockey inte riktigt haft tiden att uppdatera sidan så frekvent som tidigare. Detta har gjort att vi halkat lite efter i senaste dagens händelser, men dessa siktar vi på att ta ikapp under dagen.

Vimmerby har värvat finländske forwarden Niklas Salo, som kan värvas tack vare lagets supporterspelarinsamling.



25-årige Salo har de senaste åren spelat i Finlands andraliga Mestis, men har även gjort ett par matcher i högstaligan. Förra säsongen spelade han 12 matcher för Pelicans i Liiga och var även utlånad till Peliitat i Mestis där han noterades för 18 poäng på 23 matcher. Han avslutade dock säsongen i ett annat lag i Mestis då han valde att gå över till SaPKo helt och hållet under januari och där blev det totalt 18 poäng på 28 matcher.

– Det är en spelare som vi har haft koll på och haft kontakt med under tidiga hösten, och nu blev det tillfälle att plocka över honom. Niklas Salo är en spelare som är här för att spetsa vår offensiv. Han har flera offensiva verktyg, men har sin styrka i skridskoåkningen och är dessutom en vass avslutare, säger Vimmerbys sportchef Morgan Persson till klubbens hemsida.

Samtidigt som den här värvningen blev klar så står det även klart att Pierre Gustavsson blir borta på obestämd tid på grund av sviterna av en hjärnskakning.



Dela inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!