Allettan Södra – så slutar den: Nu ska getingboet avgöras!Allettan Södra har behållit trenden om att alla slår alla. Detta har nu givit att med sex omgångar kvar så har sex lag den reella chansen att vinna serien. Tänkte jag skulle försöka ge mig på en liten gissning i vem som kommer bli den stora vinnaren.

Så här ser tabellen ut i nuläget:

Med det vill jag än en gång bara komma fram till att det är så löjligt jämnt att det nästan är sjukt. Jag räknar in alla lag topp sex att ha chansen att ta hem detta om ett par veckor.

 

Hemma/Borta/Form:

 

Med denna informationen har man något konkret att gå på och här följer facit till upplösningen. Jag kommer redovisa kvarvarande matcher och vad jag tror resultatet blir. Är matchen markerad grön är det tre pinnar, röd förlust och gul som oavgjort med en eller två poäng.

Jag börjar från botten.

 

Grums IK, Skövde IK, Tranås AIF och Visby/Roma HK:

Dessa lagen räknar jag bort från seriesegern. De kan mycket väl klättra ett antal placeringar men att mer än fördubbla sina inspelade poäng på sex omgångar kommer inte hända. Har man åkt runt och förlorat hälften av matcherna hittills så finns det inte mycket som talar för att man går in och vinner sex raka på slutet. Man kan tro på mirakel men om man istället väljer att vara nykter och verklighetsförankrad så inser man att tåget gått för dessa lag.

 

Nybro Vikings IF:

Kvarvarande matcher: Troja/Ljungby (H), Huddinge (B), KRIF (H), Grums (B), Skövde (B), BoIS (H)

Formostabila Vikings tror jag kan fixa ihop 12-14 poäng till. Det skulle ge dem 30-32 poäng i slutställning vilket sannolikt inte kommer räcka till en serieseger. Med lite tur kan man klättra några placeringar och sluta topp fyra men mer än så ska vi nog inte ge Vikings denna säsong. En säsong där man faktiskt har haft en del otur med skador på nyckelspelare som en av förklaringarna till att man hostat och hackat som det Coronavirus som nu är så populärt. Tyvärr Vikings. Allettan Södras tåg har gått för er och ni får helt enkelt ladda om inför play off.

 

Kallinge/Ronneby IF:

Kvarvarande matcher: Huddinge (H), Skövde (H), Nybro (B), Tranås (B), Grums (H), Hammers (B)

KRIF inledde serien på ett alldeles fantastiskt sätt. Sedan hällde någon avloppsvatten i oljetråget och allt har skurit ihop så pass att kolv och motorblock nu friktionssvetsat ihop och sitter bom fast. Inte nog med att man dalat som sten genom tabellen – formkurvan är dessutom usel. Det finns faktiskt inte mycket som talar för KRIF och att de skulle vara med i toppen. Man har tre riktigt tuffa bortamatcher kvar i Nybro, Tranås och Hammers. Ett Hammers som dessutom vunnit alla matcher mot KRIF i år. Därför tror jag att KRIF bara kommer spela ihop 7-8 poäng till och landa 29 poäng när detta är färdigt.

 

Huddinge IK:

Kvarvarande matcher: KRIF (B), Nybro (H), Skövde (B), Troja (B), V/R HK (H), Tranås (B)

Det går inte att se bort ifrån att HIK kan spela till sig 10-12p till. Skulle tro att de kommer landa runt 33 poäng när detta är klart. Det kommer kanske räcka till serieseger men tveksamt. Allt kommer hänga på hur många poäng man lyckas knipa i bortamatcherna mot KRIF och Tranås. Med tanke på att man hittills presterat mediokert på bortaplan så ser det inte helt ljust ut på den fronten. Det kan mycket väl bli så att man bara tar nio poäng till och då är man inte med på slutet. KRIF har tagit stabilt med poäng hemma så det blir en tuff match. Tranås är tämligen kassa hemma så den matchen känns inte otagbar. Det kan mycket väl bli så att HIK bara tar nio poäng till och då är man inte med på slutet. Däremot har jag fått en mer positiv känsla för HIK på slutet och den minskade inte efter vinsten mot Halmstad. Därför räknar jag inte heller bort dem. Tycker dock de har lite tuffare schema kvar än de tre lag som ligger före.

 

Mariestad BoIS HC:

Kvarvarande matcher: Skövde (B), Tranås (H), Grums (B), V/R HK (B), Hammers (H), Nybro (B)

BoIS har ett schema kvar som inte ser omöjligt ut. Det som talar emot är att man har fyra matcher på bortaplan och endast två hemmamatcher. Utläst i bortaspel så ligger inte BoIS i topp men jag ser detta som lite falsk marknadsföring. Man har förlorat mot Huddinge, Kallinge och Hammers borta. Detta i tre ganska täta matcher där man mycket väl kunde naggat hem någon pinne. Man har, på bortaplan, vunnit mot Troja och Tranås vilket är två matcher utan självklar utgång. Kvar ser jag två nyckelmatcher som kommer avgöra BoIS slutgiltiga tabellplacering. Först måste man pingla till Skövde. En match som absolut inte är självklar åt något håll. Sedan måste man lyckas ta poäng borta mot Nybro. En inte helt enkel uppgift det heller. Men ska man gissa på något så tror jag att BoIS kan spela hem ungefär 13-14 poäng till om saken går enligt plan. Då kommer man sluta på 35 poäng vilket mycket väl kan räcka till serieseger.

 

IF Troja/Ljungby:

Kvarvarande matcher: Nybro (B), Grums (H), Hammers (B), Huddinge (H), Tranås (H), V/R HK (B)

Troja är ett märkligt fenomen. Trots att spelet inte kuggar i till 100% så gnetar man ändå till sig poäng lite här och där. Man har egentligen bara två riktiga plumpar i protokollet och det är förlusterna hemma mot BoIS och KRIF. Återstående nyckelmatcher kommer vara Nybro nu på onsdag samt en förmodad match om seriesegern mot Halmstad den 10:e. Med tanke på att formen ändå är god och att man lyckas spela hem poäng i de flesta matcherna så tror jag Troja ska kunna göra som BoIS och spela hem 13-14 poäng till. Man kommer då – som BoIS – att hamna kring 35 poäng och absolut vara med i toppen. Räkna bort Troja ska vi absolut inte göra i detta läget. För oavsett om man tycker att Trojas spel är bra eller dåligt så har man faktiskt tagit poäng i tio av de sista elva matcherna.

 

Halmstad Hammers HF:

Kvarvarande matcher: Tranås (H), Troja (H), Skövde (H), BoIS (B), KRIF (H)

Med sex poängs marginal nedåt – med en match mer spelad – så har Hammers allt detta i egna händer. Jag har under hela säsongen spått i kaffesump, tennsmältor, tarotkort, abborrars magsäck, skatornas riktning på näbben, svalans flyghöjd och mycket mer – försökt att förutspå när Hammers ska klappa ihop resväskan och bli det strykgäng som deras spelarbudget säger att de ska vara. Det är bara att inse att det inte kommer hända. Med fyra av fem matcher på hemmaplan så borde detta gå vägen. Även om det kanske framför allt är på bortaplan man imponerat. Nyckelmatcherna för Hammers kommer vara Troja och BoIS. Dessa matcher kommer förmodligen vara de som avgör om Hammers sätter punkt på sin makalösa resa genom att spela Hockeyettanfinalen. Tranås hemma är en lite skrämmande match. Tranås gör det bra på bortaplan medans Hammers just haft det lite tyngre hemma hela säsongen. Matchen mot Troja är en enkronasmatch vilket innebär massor med folk. Det som talar för Troja i denna matchen är väl att Troja är det enda lag som helt spelat ut Hammers denna säsong – i alla tre matcherna. BoIS borta är ingen trevlig resa. Ett hemmastarkt BoIS mot ett bortastarkt Hammers lägger upp det för dramatik in i sista omgången. Jag tror Hammers kommer lyckas spela hem nio poäng till. Man kommer då sluta på 36 poäng.

 

Slutställning:

Efter denna sammanställning så kommer här facit. Eftersom Mr Troy är den som bäst tippar Hockeyettan – bättre än Aftonbladet i alla fall – så behöver ni bara denna sluttabell för att veta hur det går. Hammers kommer klara det.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!