And twelve points go to….. KRIF och TAIF..

Sillysäsongen fortlöper enligt plan. Det är denna perioden fram till midsommar som trupperna formas i sin huvudsak. Efter det brukar det ramla in lite Youtube-värvningar som oftast floppar mer än flippar.

Här följer en liten sammanfattning vad som hänt mellan 12:e och 18 Maj:

 

Borås HC:

Borås satsar sparsamt. BHC kommer nog vara långt ifrån de fornstora dagar de hade för tio år sedan. Den senaste veckan har man förlängt med fyra spelare från förra året. Adam Höglund, Simon Kämpe, Philip Svensson och Christoffer Häggblad har kritat på för en säsong till. Fyra förlängningar som nog mer känns bra för BHC än de skrämmer motståndare.

Fortsatt stiltje till endast svag vind blåser alltså i Borås. Det händer inte mycket och man talar inte heller om några större ambitioner.

 

Halmstad Hammers:

Hammers förlänger med fem spelare denna veckan. Alexander Klarin, Hugo Klippfors, Hugo Johansson, Tim Bothén och Melker Iversen kör vidare i klubben och Hammers gör därmed en BHC – visar inte upp några som helst ambitioner mer än att överleva hockeyettan. Så är läget på västkusten där Gyllene Tider för tillfället är bra mycket hetare än hockeyn.

 

Hanhals IF:

HIF värvar in ett intressant namn i Axel Björklund från HHC. Axel, som gjorde 20p som back, prövar nu att lyfta karriären i Kungsbacka och där finns nog potential att hämta. Något säger mig att vi kommer få höra mer om Axel i vinter. In kommer också backen Wilhelm Ytfeldt från Mora J20. Något säger mig att Willian kommer ha en betydligt mer anonym tillvaro i vinter – än Axel – som breddback i Hanhals.

 

HC Dalen:

HC Dalen verkar ha semesterstängt, för ingenting har hänt på slutet. Den stora behållningen från Norrahammar hittills är en supporter som ville sälja av handikapputrustning och brasved. En behållning enbart av den anledningen att det fortfarande är mer action än klubbens sillysäsong. Men det kommer nog komma. Kanske.

 

IF Troja/Ljungby:

Ett annat kansli som tagit semester är Trojas. Det man lyckats med den sista veckan är att tappa lagets genomgående bästa spelare förra året. Johan Lindholm går till HA och Timrå. Dock ligger det en del i röret som klubben säger. Ett uttalande vi hörde genom hela föregående säsongen. Det sista spelarna in kommer sätta tonen för om Troja kommer ta ett steg till i år eller stå kvar på samma ruta.

 

Kallinge/Ronneby IF:

Ett lag som däremot fått upp sillyångan efter ett antal veckor med hopplöst tyst tystnad är KRIF. Nu svänger man pennan som aldrig förr. In kommer en bra förstärkning från Östersund i form av Oscar Brändström. En spelare som får en hel del lovord från olika håll. I Oscar får man en stabil och etablerad ettanback som gör sina runt 15p per säsong.

KRIF har även valt att förlänga med Marcus Jörgensen. En back som lever en ganska anonym tillvaro som defensiv back. Man kan väl kalla det en stabil och ospektakulär förlängning.

Från Tingsryd plockar man in Robin Vernström Palmqvist. Robin gjorde sin första seniorsäsong i TAIF men lyckades inte etablera sig i HA. Följden blev utlåning till både Tyringe och KRIF förra året. Därmed bör det finnas kvalitéer i Robin som KRIF anser kan gynna laget.

En blytung – i dubbel bemärkelse – förlängning har skett med Sebastian Magnusson. Backtornet kör vidare i laget och det blir helt klart en av KRIFs viktigare förlängningar i år. Man förlänger dessutom med backen Oscar Lindgren.

Från Lindlöven hämtar man in backen William Wellén. William tillhör den sällsynta skara av backar som ännu vågar spela lite småfult. Ja, konsekvensen av det blir att han får många fina utvisningar att sitta av, men samtidigt så rör har ju om lite i grytan. Är det något svensk hockey saknar lite idag så är det just spelare med lite attityd.

Sist – och ganska liten och minst – så har Victor Laz valt att gå till KRIF. Victor fick inte följa med KIK upp i HA utan tackades med att bli bortskickad. KRIF gråter absolut inte över detta då man i Victor landat ett riktigt bra förvärv. Inte bara bra eller bra-bättre utan just riktigt bra. Laz tillhör ändå en spelare som vilken annan klubb som helst skulle vilja ha.

 

Kalmar HC:

KHC förnekar sig inte. Man gör som man gjort hela våren och landar två tunga förvärv. Marcus Lundberg ansluter från Borlänge. En stabil defensiv back som kommer tillföra stabilitet i snackslaget.

Som om inte det vore nog så knyter man dessutom till sig Julius Selle Larsson. Julius har levererat i samtliga klubbar de senaste åren och han utgjorde en betydande del av förra säsongens spets i HC Dalen. Med detta förvärv seglar KHC också upp som potentiella vinnare av höstserien. Så bra är dessa förvärven. Därmed fortsätter Sveriges kanske mest offensiva sportchef – Tobias Johansson – att leverera in spelare till hela Sveriges nya hockeystorm.

 

Mörrums GOIS:

Det verkar ha blivit pyspunka i GOIS. Efter plutoniumförvärvet i Marcus Paulsson så stängde man reaktorn av oklar anledning. För just nu händer det inte mycket i Mörrum. Mer spets måste in om man menar allvar med att man siktar på HA.

 

Nybro Vikings IF:

Glasrikets Real Madrid kontrollräknar sin budget. Efter flertalet starka förvärv in så har det nu lugnat ner sig i laget. På östfronten intet nytt om man säger så. Men något säger mig att det fortfarande går ganska varmt i den nybroska telefonen.

 

Tyringe SoSS:

Nya in i Tyringe är Gabriel Jammeh och Marcus Englund – båda backar. Intressantast av dessa två är Marcus Englund som gjorde en stabil säsong i Konsvinger förra året samt två bra säsonger i BIK Karlskogas J20-lag. I Marcus har man fått in potential i talangfabriken.

Vimmerby HC:

Hallå? — Somnat? Bör någon ringa ambulans?

Tranås AIF:

Nu får ni lugna ner er. Jag hinner ju inte med att skriva om allt som hänt.

Vi börjar med att André Astley, Mathias Karlsson och Victor Jonsson valt att förlänga så har vi städat av det.

Från Åmål, i tvåan, tar man in Sean McGovern. Kanadixen öste in hela 69 poäng på 29 matcher på den lägre nivån men kommer med största sannolikhet även utgöra ett ordentligt offensivt hot även i ettan. Ska bli spännande att följa och jag klassar detta som en klassvärvning.

In kommer backen Oskar Karlsson från HHC. En ren breddvärvning enligt alla rapporter. Men också besittande utvecklingspotential som gör att Oskar nog kan etablera sig i en toppklubb i ettan.

Förra säsongen fick Lukas Isaksson chansen att visa upp sig i TAIF ett par matcher vilket också gav honom ett seniorkontrakt. Potential finnes helt klart då Lukas producerat bra i HV J20 och därmed belönades med en tillvaro i Tranås.

Från Borlänge hämtar man in backen Filip Halvordsson. En stabil och reslig defensiv back som kommer vara nyttigt i uppstyrningen av lagets defensiv. Kort och gott ett bra förvärv av Tranås.

 

Så har senaste veckan sett ut när det gäller Silly. Tranås och Kallinge har fått fart på signaturmelodin och tillhör veckans vinnare medans många andra lag har åkt på oförklarlig koma.

Men just nu pågår ett rävspel där lediga spelare går runt och väntar på erbjudande från högre divisioner när deras sista luckor skall fyllas. Ettanklubbarna försöker spela kalla för att kunna knyta till sig kontraktsdesperata och ratade spelare som aldrig fick det där erbjudandet. Därmed kommer sillysäsongen pågå till midsommar ungefär. Efter det kommer det vara svårt att hitta spelare med kvalitétssäkrad spets.

Ha det underbart där ute i solen.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Synpunkter – Idéer – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!