Backen besviken trots hattrick i målrika premiären -”Blir frustrerad”

 

Under söndagen vankades det premiäromgång för större delen av lagen i Hockeyettan. Nere i Blekinge möttes Mörrum och Hanhals i en rejält svängig och målrik match. Efteråt skrevs slutresultatet till 6-7 efter straffar, och då hade lagen dessutom gjort flera mål under straffarna. Frågan är, vad var det som hände egentligen?

– Jadu, det är en väldigt bra fråga. Det var två lag som ville väldigt mycket framåt och många var taggade på att det var premiär. Man kände att matchen gick fram och tillbaka och inget av lagen var villiga att kanske lägga ner arbetet i egen zon utan tänkte väldigt mycket offensivt, säger Mörrumbacken Alexander Molldén till Div1hockey.Vad säger du om Mörrums insats?

– Det var väl en väldigt bra insats framåt och vi hade mycket puck och bra powerplay, men sedan spelade vi fast oss i egen zon och föll ur ramarna lite och inte spelade vårt spel utan försökte oss på andra grejer och det var väl det som straffade oss också.

Molldén själv var en av spelarna som klev fram rejält under matchen. Efter endast 12 minuters spel hade backen redan gjort säsongens första hattrick, men det hjälpte föga då Hanhals förstörde det roliga genom att antingen kvittera eller ta ledningen efter varje mål, vilket såklart var frustrerande.

– Det var verkligen en skön start om man får säga det själv. Det är väl klart man blir frustrerad att vi inte kunde hålla ledningen när vi väl tog den, så absolut var man inte nöjd och jag tycker att gör man 6 mål på hemmaplan då ska det vara en vinst.

Inför i år har Mörrum gått ut med att klubben gör en långsiktig satsning mot Allsvenskan och har byggt en spännande trupp med flera intressanta spelare. Faktum är att Mörrum förmodligen har den intressantaste truppen på flera år, men trots det dök det ändå ”bara” upp 504 personer i Jössarinken igår.

– Vi är såklart glada för att dom 504 kom och stöttade oss men självklart hade man hoppats på fler. Med det intresset som finns i staden och runt laget så får man hoppas på 500 till, till nästa match.

Mörrum har haft en liten tränarkarusell såhär av inledningen av säsongen. Klubben valde att sparka nye Sergei Joukov efter bara några veckor, men idag presenterade de sin nya tränare, SHL- och allsvenskmeriterade Peter Johansson.

– Det känns väldigt bra, har bara hört positivt om honom och det är sån tränare som verkligen kan få oss på rätt spår nu när det har varit lite oroligt om vem som ska stå i båset. Det är väl skillnaden att med Peter kommer det vara väldigt strikta och raka linjer om hur vi ska spela och det har det inte varit med Joukov tyvärr. Men som sagt nu har det negativa varit och det kan bara bli bättre och där kommer Peter bli viktig för oss spelare.

Nästa match möter ni topptippade Kallinge/Ronneby. Hur ska ni göra för att vinna den matchen? Vågar du dig på att tippa ett resultat?

– Ett roligt derby där vi bara ska fortsätta som vi har gjort med det offensiva. Sen har vi ett bra försvarsspel när vi väl gör det vi ska, så håller vi oss det planerna bara kommer det att bli bra. Haha det är väl klart, det blir vinst med 2-4!Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!