Betygsättning på trupperna: Västra serien

 

Borlänge HF
Målvakter: ++
Backar: +++
Forwards: +++

Kommentar: Eriksson i kassen gjorde det bra de sju matcherna han fick stå förra säsongen, men vi vill gärna se en prestation sett över en längre tid för att kunna ge ett ännu bättre betyg. Backsidan är okej men inget som får en att hoppa jämfota av glädje och forwardssidan.. Den känns ovanligt svag för att vara Borlänge. Här är det egentligen bara Persson och Norberg som sticker ut poängmässigt, med ett par spelare med potential. Har flyttat upp tre juniorer och tagit in en från Division 3 på try out. Njee..

Forshaga IF
Målvakter: ++
Backar: +++
Forwards: +++

Kommentar: Målvaktssidan känns lite osäker. Söderberg har gjort det bra i Hockeyettan tidigare, men stod bara 10 matcher ifjol. Är han redo för mer ansvar nu? Värvat en lovande keeper i Svensson från Division 2, men det är svårt att säga hur han står sig i Hockeyettan. Vi gillar att Edman valt att stanna på backsidan, en viktig spelare för laget. Annars ja, det är en stabil backsida för Forshagas mått. Även forwardssidan känns faktiskt helt okej och en del av de som ska stå för poängen har stannat kvar, dessutom har Thellberg vänt tillbaka från Grums och kommer bli viktig.

Grums IK
Målvakter: ++
Backar: ++
Forwards: +++

Kommentar: Fått behålla Svedberg i målet vilket är viktigt och han har fått in en ny mvkollega i Bågenvik som inte riktigt visat upp särskilt heta siffror tidigare och vi ställer oss lite osäkra där. På backsidan har man lyckats knipa till sig Appel vilket är en kanonvärving för Grums. Framåt har de tre spelare som producerat poäng i Hockeyettan sedan tidigare, vilket är lite lite. Både backsidan och forwardssidan behöver stärkas till.

Kumla HC
Målvakter: ++
Backar: ++
Forwards: ++

Kommentar: Ingen av målvakterna superimponerade förra säsongen även om de gjorde det bra. Har potential för att bli en trea om resultatet blir bättre i år. Egentligen är väl inte heller backsidan heller så man hoppar till av glädje, även om vi gillar värvningen av Hellgren. Vi saknar dock Warman. Forwardssidan ser hyfsad ut, dock väldigt få klara. Fått behålla ett par poängspelare, och nyförvärven.. Tja, där får vi se.

Köping HC
Målvakter: +++
Backar: +++
Forwards: +++ (och en halv)

Kommentar: Eneroths förlängning på målvaktssidan var oerhört viktig. Han får i år en ny kollega i Olofsson som inte testat på seniorhockey tidigare. Har ett par viktiga påskrifter även på backsidan och har några med potential, och så är det även på forwardssidan. Vi hade velat ge den lite mer än 3, men inte så högt som 4. Får vi säga 3.6?

Linden Hockey
Målvakter: ++
Backar: ++
Forwards: ++

Kommentar: Nu har förvisso inte lagets keeprar visat upp några större imponerande siffror i Hockeyettan tidigare, men vi känner ändå att det finns potential. Backsidan känns lite sådär. Har en del spelare som spelat i Surahammar genom åren, och nu vill vi inte vara såna där men vi vet ju alla hur det i princip alltid går för Sura varje säsong. Ska dock bli intressant att se om Udd och Näslund producerar fint med poäng även nu. Framåt har de en hög med spelare som levererat mycket fint med poäng i Division 2 och i J20, men inte en enda spelare som visat att den kan leverera poäng i Hockeyettan. Vi håller tummarna.

Lindlövens IF
Målvakter: –
Backar: ++
Forwards: ++

Kommentar: Det verkar gå väldigt trögt med lagbygget här? Har ingen målvakt klar. Backsidan består av få spelare, men ändå helt okej sådana. Även forwardssidan är svårbedömd med så få spelare. Här finns iallafall Björkman och Broman som kan leverera poäng och det ska bli intressant att se vad Henze kan göra.

Malungs IF
Målvakter: +
Backar: +
Forwards: +++

Kommentar: Vi känner oss lite elaka som sätter en etta på målvaktssidan, men just nu består den av en ung oprövad målvakt som egentligen inte haft några dundersiffror under sin juniortid. Vi är skeptiska, men blir glada om Isac motbevisar oss. Det är svårt att betygsätta en backsida som består av tre spelare, och här har de en del att jobba på. Forwardssidan är deras starkaste lagdel och ser faktiskt intressant ut, om än få spelare. Nyförvärvet Krigsman ska bli spännande att följa.

Mariestad BoIS
Målvakter: +++
Backar: ++++
Forwards: ++++

Kommentarer: Stabila Sandberg är kvar i kassen och vi blir chockade om inte varenda BoIS-supportrar jublar åt det. Sandberg är en stark 4, med snudd på 5a. Men nu är det MÅLVAKTSPARET som ska betygsättas och med en så hög mv och med en så låg hamnar de tillsammans på tre. Backsidan ser vi som väldigt stark, även om de flyttat upp två juniorer. Framåt ger vi en stark 4a. Det kryllar av poängspelare men vi hade kanske velat se en eller två riktiga förstärkningar här för att få en 5a eftersom laget ändå inte riktigt räckte till helt och hållet ifjol vilket egentligen gäller även på backsidan. Men en av ettans bästa forwardssidor, utan att tveka.

Nyköping Gripen
Målvakter: –
Backar: +++
Forwards: +++

Kommentar: Ingen målvakt är klar och redo för betygsättning. På backsidan finns endast tre stycken, men här lyfter jag fram Magnusson som jag personligen anser var Bodens bästa back i kvalserien. Forwardssidan är en stark 3a som har potential till högre betyg när alla platser är satta. Är så få spelare i nuläget att betygsätta och lagbygget är inte färdigt på långa vägar.

Skövde IK
Målvakter: ++
Backar: ++
Forwards: ++

Kommentar: Ett okej målvaktspar som säkert kan sporra varandra. Varken bu eller bä. Nu är backsidan nästan fullsatt och det oroar lite grann, för i nuläget sticker den inte ut. Skövde ska nog vara ganska glada över att Västra känns ganska svag hittills, för inte heller framåt sticker man ut. Har ett par ljusglimtar, men vi är ledsna, att säga att lagbygget imponerar vore en lögn.

Surahammars IF
Målvakter: ++
Backar: +
Forwards: +

Kommentarer: Ska Surahammar klara sig från att undvika kval i år då? Det återstår att se. Målvaktssidan känns sådär, men nyförvärvet Hanning kanske kan växa i Surahammar? Backsidan består mestadels av spelare som var med och fick kvala nedåt ifjol och forwardssidan ser inte mycket bättre ut. Endast en spelare (Hellström) har producerat i Hockeyettan tidigare. Vi vill så gärna kunna ge högre betyg till Sura, men det är omöjligt då laget nästan ser likadant ut som ifjol när laget tvingades kvala nedåt och var på väg att åka ur. Det gjorde man av en anledning.

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!