Boden klara för Playoff 3 – tack vare rivalerna Piteå

Allettorna är avgjorda. Sista omgången är spelad och visst var det en otroligt spännande omgång – speciellt om man höll på Boden och Östersund som var de två lagen som gjorde upp om förstaplatsen i serien som innebär direktplatsen till Playoff 3. För Bodens del var man tvungna att förlita sig på rivalerna Piteå som var tvungna att ta alla tre poängen mot Östersund, som endast behövde en poäng för att knipa förstaplatsen. För Piteås del stod dessutom tredjeplatsen på spel, men för att nå den krävdes det att Borlänge inte vann i sin match mot Enköping.

Och nog blev det en sådär spännande och nervös match precis som vi trodde på förhand. Östersund tog ledningen, Piteå kvitterade, Östersund tog ledningen igen, Piteå kvitterade i tredje perioden och tog strax efteråt även ledningen med 3-2 och ökade även på till 4-2 två minuter senare. Tiden 59.33 reducerade Östersund till 4-3 och Bodens glädje var förmodligen utbytt mot en klump i magen i väntan på nästa pling. De kunde dock andas ut, för nästa pling innebar inte 4-4 utan Piteå lyckades hålla ut och vann tillslut med 4-3.

Detta innebär att Boden är laget från Norra Allettan som tar direktplatsen till Playoff 3 tillsammans med Kallinge/Ronneby från Södra Allettan. För Piteås del vann dessvärre även Borlänge vilket innebär att PHC slutar på fjärdeplatsen istället för den viktiga tredjeplatsen.

Imorgon klockan 11.00 görs valen inför Playoff.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!