Bodens succémålvakt bryter kontraktet – och slutar med hockeyn

Boden hade en riktig succésäsong och laget tog sig hela vägen till kvalserien till Allsvenskan. En stor orsak till det var att lagets målvakt Oskar Sehlstedt klev fram och växte sig stor efter jul. Sehlstedt har en riktigt bra säsong i ryggen vilket han fick bevis på när SHL-klubben Skellefteå AIK ville värva honom i februari, men fick då ett nej från Boden. Men trots ögon på sig från både SHL och Allsvenskan under våren så kan Div1hockey nu avslöja att 27-åringen bryter sitt 2-årskontrakt med Boden – och slutar med hockeyn.

– Ja det stämmer. Det är något som jag funderat på ett tag och det känns rätt att göra det nu, bekräftar Oskar Sehlstedt för Div1hockey.

Hur kommer det sig att du väljer att lägga skridskorna på hyllan?

– Det är ganska många faktorer som bidrar. Det har varit en extremt kul säsong med ett fantastiskt lag men det är främst privata omständigheter som gör att detta känns som rätt beslut att ta.

Vad händer härnäst i ditt liv?

– Det får vi se. Vi ska flytta hem till Skellefteå igen och först och främst blir det att njuta av en helt ledig sommar utan massa träningar och måsten. Sen är väl tanken att jag ska utbilda mig vidare.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!