Detta hände vecka 25: Södra serien

Borås HC:

Startade veckan med att presentera tre förlängningar. Den ena är estländaren Alexei Sibirtsev som förra säsongen då laget låg i Division 2 noterades för 38 poäng på 34 matcher och 6 poäng på 12 kvalseriematcher. Kul att Sibirtsev är tillbaka i Hockeyettan och kan landslagsmannen fortsätta på samma vis kommer han bli oerhört viktig för Borås även i ettan.

Den andra förlängningen är den kanadensiske backen Mark Corbett som anlände till laget från Tyringe i slutet av säsongen.

Som att inte dessa förlängningar var nog, så meddelade klubben dessutom att den kanske mest meriterade spelaren förlängt – Henrik Eriksson som har meriter från SHL, Allsvenskan och diverse utländska ligor. Förra säsongen spelade han 25 matcher och dundrade till med 42 poäng.

Halmstad Hammers:

Förlängde med två spelare. ”Mr Halmstad” som blivit en klubbikon och som nu är klar för sin 10:de(!) raka säsong i laget – forwarden Marcus Borgh. Han har vuxit fram till en av klubbens viktigaste spelare och fått ett imponerande klubbhjärta för en klubb som egentligen inte är ”hemma” från början. Förra säsongen noterades han för 18 poäng på 40 matcher.

Även backen Robin Holm väljer att stanna och är klar för sin tredje säsong. Han gjorde 16 poäng från sin backposition ifjol.

Hanhals IF:

Inga händelser här.

HC Dalen:

Värvade forwarden Emil Larsson från seriekollegan Tyringe. Larsson har under åren samlat på sig meriter från juniorlandslaget, SHL med Örebro och Allsvenskan med Oskarshamn. Förra säsongen noterades han för 21 poäng på 39 matcher.IF Troja/Ljungby:

Forwarden Gustaf Berling lämnar klubben efter en säsong och spelar vidare i Manglerud i Norge. Forwarden kom till Troja efter sitt succéår i Halmstad som han avlutade i Pantern i Allsvenskan. Succén kanske inte blev lika stor i Troja, men han gjorde ändå 22 poäng på 36 matcher.

Kallinge/Ronneby IF:

Värvade SHL-meriterade Oliver Olsson från Pantern. Spelade i alla utom U18-landslaget under junioråren och har efter det samlat på sig ”A-lagsmeriter” från SHL med Malmö, Allsvenskan med Pantern och Danmarks högstaliga. Förra säsongen spelade han dock större delen i Kristianstad dit han var utlånad. Där gjorde han 7 poäng på 17 matcher.

Kalmar HC:

Centern Robert Bergdahl lämnade laget och flyttade hem till Norr och Boden.

Mörrums GOIS:

Målvakten Rupert Svärd hittade en ny klubb i Arboga som åkte ur Hockeyettan.

Nybro Vikings IF:

Tagit det lugnt senaste veckan.

Tranås AIF:

Inga händelser.

Tyringe SoSS:

Forwarden Emil Larsson lämnade för seriekollegan HC Dalen.

Vimmerby HC:

Tog det också lugnt.Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!