Div1hockey tippar dagens matcher (2/11)

Piteå HC – Östersunds IK
Tips: 1
Kommentar: Seriefavoriterna Piteå åkte på sin första förlust i förra matchen mot Boden. För att lyckas studsa tillbaka direkt idag behöver laget höja sig ett par snäpp igen, då laget var ovanligt bleka sist. Östersund har börjat knackigt men har nu två raka segrar mot Kiruna IF och Asplöven, men behöver även dom höja sig för att kunna rå på Piteå.

Visby/Roma HK – Hudiksvalls HC
Tips: 2
Kommentar: Det går inte sätta sig emot ettans bästa lag just nu. Hudiksvall går som tåget. Man ska dock inte glömma att Visby/Roma har hela Östra seriens bästa målskytt i Mikael Adamsson som gjort hela 12 mål på 13 matcher.

IFK Arboga – Köping HC
Tips: 2
Kommentar: Fredagsderby! Arboga har tre raka förluster mot Mariestad, Grums och Forshaga. Köping bröt sin förlusttrend på två raka förluster senast mot Tranås och Borlänge när laget mötte Surahammar där de vann med 7-1. Att förlora mot topplagen Tranås och Borlänge (där man dessutom knep poäng i båda matcherna) är inget att skämmas över. Arboga har dessutom nyligen tappat Conny Strömberg.

Grums IK – Forshaga IF
Tips: 1 (X)
Kommentar: Den här är lite lurig. Vi har ändå Grums som favoriter här som har tre segrar på de fem senaste matcherna (Skövde, Arboga och Surahammar). Forshaga har två segrar på de fem senaste (Arboga och Surahammar). Grums vann senaste interna mötet med 3-5.

Halmstad HF – IF Troja/Ljungby
Tips: 2
Kommentar: Troja/Ljungby har verkligen hittat formen efter sin knackiga start. Fyra vinster på de fem senaste matcherna mot bland annat Kristianstad, Kallinge/Ronneby och Nybro. Halmstad lyckades bryta sin förlusttrend och tog sin första seger senaste matchen mot Vimmerby med imponerande 4-0. Troja är dock stora favoriter här, ändå.

HC Dalen – Vimmerby HC
Tips: 2 (X)
Kommentar: Väldigt lurig match. Vad som har hänt med Dalen är en stor gåta och två vinster på de fem senaste matcherna imponerar inte. Vimmerby hade tre raka segrar innan man plötsligt förlorade mot ett Halmstad utan seger med 4-0 i senaste matchen. Kan Dalen vakna till idag? Kan Vimmerby studsa tillbaka direkt? I nuläget känns Vimmerby hetast.

Kalmar HC – Nybro IF
Tips: 2
Kommentar: Kvällens hetaste match och ännu ett derby! Det kommer gå hett till i Kalmar ikväll. Nybro var i en ruskig form nyligen men har nu två raka förluster mot Vimmerby och Troja/Ljungby och är lite mer ”tillbaka på jorden” lagom till kvällens match. Tyvärr för kvällens bästa så har Kalmar inte alls gått lika bra på slutet och har två segrar på de fem senaste matcherna. Det kommer dock inte spela någon roll ikväll då lagen startar på samma punkt. Båda lagen vill vinna lika mycket. Hetast målvakt och hetaste utespelarna kommer avgöra ikväll.

Tyringe SoSS – Kristianstad IK
Tips: 2
Kommentar: Tredje derbyt ikväll. Kristianstad har kommit ned på jorden efter lagets inledning på serien och har två förluster på de fem senaste matcherna mot Dalen och Troja/Ljungby. Tyringe har vaknat efter sin inledning och kör lite ”varannan match-principen” och ska man gå efter den statistiken så blir det hemmaseger ikväll. Vi tror dock på bortaseger.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!