Div1hockey tippar dagens matcher (22/9)

Örnsköldsvik – Asplöven
Resultat: 1
Kommentar: Både Örnsköldsvik och Asplöven har inlett säsongen med två raka förluster. För Örnsköldsviks del en aning överraskande. Senast föll man mot Lejon med 2-0. Bottentippade Asplöven kunde inte sätta något emot Kalix i första matchen men gav Kiruna AIF en bättre match senast (2-4). Ska Örnsköldsvik ta sig till Allettan så är detta en match man måste vinna.

Kalix – Teg
Resultat: 1
Kommentar: Kalix har inlett serien på ett strålande sätt med två raka segrar mot Asplöven (13-2) och Boden (1-2). Teg har förlorat båda sina mot Östersund och Vännäs. Teg har ett bättre lag ifjol, men Kalix ska vanligtvis inte ha några större problem en sådan här match på hemmaplan.

Kiruna AIF – Vännäs
Resultat: 1 (X)
Kommentar: Otroligt svårtippat. Nykomlingarna Kiruna AIF har gjort det riktigt bra i inledningen av serien med två raka vinster mot Kiruna IF och Asplöven. Vännäs är ett lag som tippas kämpa om en allettaplats vid jul och har också inlett med två raka segrar. Vi tror dock att Kiruna kan ha en bra chans att vinna här också.

Östersund – Kiruna IF
Resultat: 1
Kommentar: Stora starka Östersund vann första matchen med 3-5 mot Teg (något överraskande resultat). Kiruna föll sin första match i derbyt mot Kiruna AIF med 3-2 efter straffar. Lagmässigt ska inte Kiruna ha så mycket att sätta emot Östersund.

Hammarby – Hudiksvall
Resultat: 2
Kommentar: Favorittippade Hudiksvall har inlett på bästa sätt. Hammarby föll första matchen mot Väsby men vann sedan mot nykomlingarna Trångsund. Mja, Hudiksvall är favoriter här.

Kumla – Arboga
Resultat: 2
Kommentar: Derby, kul! Kumla åkte dock på stordäng i förra matchen mot Tranås med hela 8-1 medans Arboga tog en bra derbyseger mot ett Lindlöven som tippas relativt högt upp i serien med 3-2. Vi tror att Kovalonok, Strömberg och Semjonovs mfl säkert är på bra spelhumör även imorgon.

Lindlöven – Skövde
Resultat: 1 (X)
Kommentar: Nog trodde vi lite mer om Lindlöven här i inledningen, men med en tappad 4-1 ledning till förlust med 4-5 i förlängning i första matchen och en förlust i derbyt mot Arboga så har man inte riktigt levt upp till förväntningarna ännu. Skövde har inga större förväntningar på sig i år och även om man fick storstryk i derbyt mot Mariestad i första matchen med 7-1, så tog laget en fin seger mot Köping med 4-3 senast. Lindlöven måste dock komma på rätt spår någon gång och imorgon kan vara den dagen.

Kallinge/Ronneby – Hanhals
Resultat: 1
Kommentar: KRIF som en av Hockeyettans tyngsta favoriter den här säsongen, föll förvånansvärt i premiären mot nykomlingarna Mörrum med 2-3. Laget studsade dock tillbaka direkt genom att vinna med 1-4 mot Tyringe i matchen efter. Hanhals vann första mot Helsingborg (2-3) och plockade poäng mot topplaget Kristianstad förra matchen. Hanhals värvade idag även NHL-draftade Mattias Elfström från Västervik i Allsvenskan och laget kan nog ge KRIF en bra match här, men i slutändan tror vi ändå att KRIF står som segrare.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!