Div1hockey tippar dagens matcher (7/11)

Östersunds IK – Piteå HC
Tips: 2 (X)
Kommentar: Det här kan nog bli en kul match. Östersund har börjat hitta en riktigt fin form och kan nog ge Piteå en match ikväll. Östersund har tre segrar på de fem senaste matcherna där man besegrade Boden borta i senaste matchen efter straffar. Piteå är ju Piteå, var länge obesegrade men fick sin vinstsvit bruten mot Boden för tre omgångar sedan och har efter det två raka segrar igen mot bland annat just Östersund med 3-2. Vi tror att Piteå vinner tillslut, men de kommer förmodligen inte få det så enkelt.

Tegs SK – Bodens HF
Tips: 2
Kommentar: De här två lagen har den här säsongen en ganska hetsig historia bakom sig och det har pratats mycket om ”hämnder” ute på isen. Det kan säkerligen bli en tuff match men vi tror inte att lagen kommer koncentrera sig på sitt och inte på fulspel. Båda lagen har tre segrar på de fem senaste matcherna men vi känner att Boden är snäppet hetare.

IF Vallentuna – Hudiksvalls HC
Tips: 2
Kommentar: Tror inte det krävs någon motivering. Hudiksvall är glödheta.

Trångsunds IF – Hammarby IF
Tips: 2 (X)
Kommentar: Hade den här matchen varit för ett par omgångar sedan hade den varit enkel att tippa, men nu har Trångsund vaknat och har två raka segrar i ryggen mot Vallentuna och Hanviken. Hammarby befinner sig också i en bra form och hade tre raka segrar innan man föll mot Väsby i senaste matchen. Laget som vill vinna mest vinner idag, kan sluta hur som helst.

Huddinge IK – Sollentuna HC
Tips: 1
Kommentar: Huddinge får ses som ganska stora favoriter även fast det endast skiljer 4 poäng lagen åt i tabellen. Sollentuna har lyckats bryta sin förlusttrend och kommer nu med två raka segrar i ryggen mot Nyköping och Visby/Roma, Huddinge har tre segrar på de fem senaste matcherna. Sollentuna kan mycket väl ge Huddinge en match, men vi tror ändå det slutar med en trepoängare till hemmalaget tillslut.

Mariestad BoIS – Grums IK
Tips: 1
Kommentar: Det ska inte vara så mycket snack om saken här. Mariestad är både bättre och befinner sig i en bättre form just nu. Dessutom hemmaplan.

Köping HC – Skövde IK
Tips: 1
Kommentar: Lurigt ändå måste vi säga. Köping har varit bättre men har kommit ur sin form en aning och förlorade derbyt mot Arboga senast med 3-2. Skövde och andra sidan sitter inte heller i någon monsterform och har bara en seger på de sex senaste matcherna. Köping är dock ruggigt hemmastarka och har inte förlorat en enda match i sin hemmaborg än så länge.

Lindlövens IF – IFK Arboga
Tips: 2 (X)
Kommentar: Nytt derby direkt för Arboga. Enligt spelbolagen är Lindlöven favoriter, men med tanke på formen och hur det hittills sett ut den här säsongen skulle vi sätta Arboga som favoriter. Båda lagen har två segrar på de fem senaste matcherna. Lindlöven förlorade med 3-2 mot Tranås förra matchen trots bra spel medans Arboga vann sin derbymatch mot Köping med 3-2. Lindlöven är dock ett svagt hemmalag och har endast en vinst hemma på ”hovet” och Arboga har vunnit tre av fem bortamatcher. En match som kan sluta hur som helst, lär bli riktigt tufft. Men tack vare formerna och hur det sett ut hittills tror vi snäppet mer på Arboga.

Kumla HC – Tranås AIF
Tips: 2
Kommentar: Kumla har verkligen vaknat till liv efter sin knackiga start och har nu tre raka segrar mot Surahammar, Malung och Lindlöven. Tranås var obesegrade fram tills för två omgångar sedan då laget föll mot Mariestad, men TAIF hoppade direkt tillbaka genom att besegra Lindlöven med 3-2. Tranås är favoriter.

Borlänge HF – Surahammars IF
Tips: 1
Kommentar: Ettan mot jumbon. Räcker så.

Forshaga IF – Malungs IF
Tips: 1 (X)
Kommentar: Kvällens kanske svåraste match att tippa. Tre förluster på de fem senaste matcherna för båda lagen och man ligger på plats 10 och 11 i tabellen med en poäng emellan. Lagen har släppt in 45 och 46 mål och gjort 32 och 28 mål framåt. Forshaga är ett helt okej hemmalag och Malung är ett helt okej bortalag. Vi går på hemmaplansfördelen, Forshaga får ses som små små favoriter från vår sida.

Kristianstads IK – Hanhals IF
Tips: 1 (X)
Kommentar: Kristianstad må vara favoriter men man ska inte glömma att Hanhals kommer med en fantastisk form i ryggen med fem raka segrar jämfört med Kristianstads två segrar på de fem senaste matcherna. Kristianstad kommer få det tufft ikväll och det gäller att de steppar upp rejält om de inte ska åka på en förlust även mot Hanhals.

Kallinge/Ronneby IF – Tyringe SoSS
Tips: 1
Kommentar: Spännande match mellan två lag i en hyfsad form. Tre segrar på de fem senaste matcherna för båda lagen, där KRIF har två raka segrar mot Mörrum och Dalen. Tyringes prestation i derbyt mot Kristianstad senast där laget vann med 4-2 ska inte glömmas bort. Favoriterna här får dock ändå ses som KRIF som ju placerar sig ett antal placeringar högre upp i tabellen. Man ska dock inte underskatta Tyringe.

Vimmerby HC – Kalmar HC
Tips: 1
Kommentar: Ett Kalmar i svag form mot ett Vimmerby i en stark form, på bortaplan. Det är inte en rolig onsdagsmatch för Kalmar, dock ett Smålandsderby och det är ju alltid roligt för oss andra. Kalmars nya spelare Evan Allen känns väldigt spännande och det ska bli intressant att se vad han kan åstadkomma. Vaknar Kalmar idag?

IF Troja/Ljungby – HC Dalen
Tips: 1
Kommentar: Troja/Ljungby är solklart favoriter här och vi undrar fortfarande vad som hänt med Dalen. Troja har tre raka segrar mot Halmstad, Nybro och Kallinge/Ronneby medans Dalen har en seger (Kristianstad) på sina gem senaste där laget dessutom blivit nollade de två senaste matcherna. Dags för Dalen att höja sig idag, annars riskerar man att bli nollade av ett hemmastarkt Troja också.

Helsingsborgs HC – Halmstad HF
Tips: 1 (X)
Kommentar: Kvällens andra luriga match att tippa. Tabellplats 11 mot 12 med en poäng mellan lagen. 27 – 23 i gjorda mål och 50-49 i insläppta mål. Det är två ruggigt jämna lag det här. Halmstad har ännu bara en seger och det en fin sådan mot Vimmerby med 4-0, där man i matchen efter föll med hela 0-7 hemma mot Troja/Ljungby. Helsingborg har tre raka förluster (tog dock poäng i senaste matchen mot formstarka Hanhals) där man hade två raka segrar innan mot Tyringe och Dalen. Hemmaplansfördelen väger tungt här också och därför tror vi lite mer på Helsingborg.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!