Div1hockey tippar Östra serien

 

1. Huddinge IK

Huddinge är tillbaka som favoriter till att ta hem seriesegern i år. Förra säsongen tog resan slut redan i Playoff 3 där de förlorade med 2-0 i matcher mot Boden. De har fått tillbaka flera utav dem spelare som lämnade inför förra säsongen för spel i Segeltorp. Även tränarna är nya och är även de ifrån lokalkonkurrenten Segeltorp. Spelare så som Måns Krüger, Dennis Nordström och Niclas Lehmann kommer vara nyttiga för laget denna säsongen. Tränaren Mikael Österblom gjorde det bra med Segeltorp förra säsongen, frågan är om han kommer lyckas även i Huddinge.

2. Hudiksvalls HC

Hudiksvall gjorde en kanonsäsong förra året och gick hela vägen till kvalserien till Hockeyallsvenskan där dem inte räckte till riktigt. De har ny tränare i Per Ljusteräng som kommer ifrån Tingsryd senast där han fick gå under säsongen, men han har lyckats tidigare i olika lag runt om i Sverige. Dem har fått behålla rutinerade Magnus Åkerlund som sista utpost och även kollegan Andreas Bosson är kvar i klubben som överraskade positivt ifjol. Hugo Enock som var med och spelade upp Leksand till SHL är ett  intressant nyförvärv som kommer att vara en utav flera viktiga kuggar för Hälsinge-klubben.3. Väsby IK

Väsby är en förening på uppgång. De senaste åren har dem spelat i Allettan och playoff, dessvärre tog resan slut i Playoff 1 mot Forshaga förra säsongen  där värmlänningarna vann med 2-0 i matcher. Sportchefen Tom Tärnström har lyckats få ihop ett intressant lagbygge, tränarna Viktor Tuurala och Nicklas Pettersson är kvar. På målvaktsfronten har dem kvar Linus Ryttar som kompletteras utav unge Edvin Olsson. Tittar man på nyförvärv så har de fått in Gabriel Österberg, Alexander Glimtoft och Jonathan Rodensjö.

4. Visby/Roma HK

Visby/Roma har precis som alltid ett lag med mycket kompetens och får leva med ett favoritskap även i år. Ny tränare har de i Hans ”Säcken” Särkijärvi som förra året fanns med men som rådgivare till den dåvarande tränaren Mike Beharrell. Ett par tunga namn har valt att lämna men de har fått in spelare som kommer att kunna vara ledande i laget.

5. Vallentuna BK

En uppstickare här bland favoriterna, har fått ihop ett lag med mycket kompetens och erfarenhet blandat med ungt blod. Ett namn som verkligen sticker ut är Tobias Ericsson som valde att lämna Modo i Allsvenskan för att flytta hem till Vallentuna med familjen och spel i Hockeyettan. Har fått behålla åldermannen Andreas Paulsson.

6. Enköpings SK

Den uppländska klubben kommer att vara med i allettastriden även dem, men känslan säger oss att de inte kommer räcka hela vägen till en Allettanplats. Har fått behålla många spelare ifrån förra säsongen vilket bådar gott inför årets säsong, de har dock tappat en del tyngre spelare. Förra året tog säsongen slut i Playoff mot Vimmerby där dem förlorade med 2-1 i matcher, kollar man till laget så har de kvar Simon S:t Cyr på sista utposten tillsammans med kollegan Pontus Hagman. Tungt tapp har dem i Mattias Johansson som tog klivet upp till Almtuna, Rasmus Hedin som valde att gå till Wings, Jesper Sojé och Jesper Bärgård som valt att fortsätta sin karriär i Vimmerby.

7. Hammarby IF

Bajen kan mycket möjligt vara med och utmana om en plats till Allettan, men precis som med Enköping så känns de inte tillräckligt vassa. Har kvar tränaren Tommy Latva som gjorde en helt okej säsong förra året där laget slutade 3a i vårserien. Intressanta nyförvärv har tillkommit till söderklubben som t.ex. Marcus Due-Boje, Robin Kokkonen och även Hampus Berg från Hanviken som kommer att vara viktiga för laget precis som bröderna Carlsson och Nestor Plarsmo.

8. Sollentuna HC

Sollentuna kommer få sikta in sig på mellanskiktet i tabellen som de brukar, även om de har kvar spets i spelare som Lucas Lagerstedt och Gustav Skyttvall. På målvaktsfronten har de kvar Benjamin Johansson som kompletteras utav den för Hockeyettan oprövade målvakten Jakob Bälter som spelade i Moras J20 samt Falu IF i Division 2 förra säsongen. Tappat ett par spelare som David Hoszek som valt att flytta hem till moderklubben Vallentuna, Albin Berg, Kim Brändström och Joel Norén som alla tre valt att avsluta sina spelarkarriärer. Niklas Larsson valde att spela vidare i Wings HC som han även kom ifrån inför förra säsongen.

9. Wings HC Arlanda

Flygplatsgänget är nygamla i ettan. Gjorde en kort sejour i Division 2 där återtåget startade redan med att dem vann grundserien, för att sedan vinna alltvåan och hamna på andraplats i kvalserien där de spelade ut Trångsund och Tyresö/Hanviken från spel i Hockeyettan. Kollar man till laget så har de fått behålla större delen utav truppen från ifjol, samtidigt som de har kompletterat med spets och kompetens. Tränarna är kvar och de har även flyttat upp den gamla J20-tränaren Niklas ”Lunkan” Lundqvist. Målvaktsparet är intakt med Vasiljevic och Mutze. Ett par intresanta nya namn finns i truppen och för att bara nämna några så har vi Ludvig Wiita-Adamsson, Rasmus Hedin och Sebastian Moden.

10. Strömsbro IF

Den andra nykomlingen i serien, Gävle baserade Strömsbro har en del att bevisa om de ska klara sig kvar i ettan. Har värvat ifrån Norge. Har även fått in Fredrik Strid i truppen, som inte spelat sen säsongen 16/17 då han spelade i Valbo. Han och brorsan Nicklas kommer att vara bland de ledande spelarna i den lilla Gävleklubben.

11. Segeltorps IF

Segeltorp har en tuff säsong framför sig. Tränarna och flertalet spelare lämnade för att gå till lokalkonkurrenten Huddinge. Har fått in lite spets i Johannes Yucel från Wings och Muhammed Kükyildiz som kommer att få dra ett tungt lass. Tränarna är hittills otestade i seniorsammanhang.

12. Tyresö/Hanvikens SK

Tyresö/Hanviken har fått en gratisplats tack vare IK Panterns konkurs och att Almtuna flyttades upp till Allsvenskan igen. Har förlorat en otroligt viktig kugge i Marcus Due-Boje som valde att gå till Huddinge. Ny tränare har de också i Mikael Erndman som förra säsongen tränade Division 2-laget Värmdö. Han har tidigare tränat bland annat Sollentuna i Hockeyettan och är en kompentent coach, men tyvärr så får de återigen sikta in sig på att klara sig kvar i serien därav sistaplaceringen.Dela inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!