Div1hockeys tips – så slutar Playoff 2

Playoff 1 är över och ikväll börjar Playoff 2. Lagen som redan var kvalificerade för PO2 var Kristianstad, Tranås, Östersund och Borlänge och lagen som tog sig vidare från PO1 är Forshaga, Segeltorp, Huddinge, Visby/Roma, Hudiksvall, Vimmerby och Troja/Ljungby. Klubbarna har valt sina motståndare och nedan går vi igenom hur vi tror att det kommer gå.

Forshaga IF – Östersunds IK
Div1hockeys tips: 0-2 i matcher
Forshaga gjorde en jätteskräll genom att slå ut Väsby i Playoff 1. Otroligt imponerande och det visar att laget inte ska underskattas. Östersund spände dock musklerna i Allettan och var ett av de klart bästa lagen och får ses som ganska stora favoriter här.

Segeltorps IF – Kristianstads IK
Div1hockeys tips: 0-2 i matcher
Segeltorp slog ut Kalix i sin PO1. Skräll? Både ja och nej. Segeltorp har visat att de också är att räkna med och sitter framförallt på en vass offensiv. Kristianstad siktar på Allsvenskan och ska man nå dit ska man inte ha några större bekymmer att slå ut Segeltorp.

Huddinge IK – Borlänge HF
Div1hockeys tips: 1-2 i matcher
Den här är väldigt intressant mot två lag som känns ganska jämna. Borlänge sitter dock på Hockeyettans bästa målskytt Markus Persson och det är en klar fördel. Huddinge hade det tufft mot Kalmar i PO1 men kan ha fått med sig välbehövlig vinnaranda in till denna matchserie. I slutändan tror vi Borlänge drar längsta strået, då de känns som aningen hetare.

Visby/Roma HK – Tranås AIF
Div1hockeys tips: 2-1 i matcher
Kan sluta hur som helst. Visby/Roma är ett otroligt lurigt lag som man inte riktigt vet vart man har, vilket de visade mot Mariestad. Tranås är Tranås och är alltid att räkna med. Det är svårt att skilja lagen åt, men i slutändan lutar det liite liite mer åt Visby.

Hudiksvalls HC – Piteå HC
Div1hockeys tips: 2-1 i matcher
Den enda ”Norrlandskampen”, men en intressant sådan. Hudiksvall hade det lite kämpigt mot Köping men klarade biffen tillslut. Piteå hade det väldigt tufft mot Teg i sin PO1 och det var med nöd och näppe de lyckades ta sig vidare tillslut. Passar Hudiks spel bättre eller blir det ännu tuffare..?

IF Troja/Ljungby – Vimmerby HC
Div1hockeys tips: 1-2 i matcher
Ännu en väldigt svårtippad matchserie. Troja/Ljungby har blandat resultaten under hela säsongen och det är mycket i klubbnamnet som musklerna och fruktan finns. Vimmerby har gjort en väldigt bra säsong och är lite luriga. Det är svårt att veta hur pass bra laget faktiskt är. Men något vi vet är att Vimmerby vunnit samtliga möten mot Troja/Ljungby den här säsongen (4 st) och det är knappast till Trojas fördel. Målvakterna kommer ha en stor och viktig roll här.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!