Efter beslutet: Väsby överklagar

Idag stod det klart att Svenska ishockeyförbundet bestämt att hockeysäsongen avslutas med omedelbar verkan på grund av Coronaviruset. Beslutet innebär även att inga lag kommer att flyttas upp eller ner från respektive serie, utan att samtliga lag stannar kvar där de är till nästa säsong.

Detta har givetvis väckt en hel del reaktioner från framförallt Björklöven och Modo-håll, men nu visar även Väsby ett förståeligt missnöje och har valt att överklaga beslutet till Riksidrottsnämnden. Väsby ska dessutom ha lämnat in flera förslag på hur det hela hade kunnat lösas med bland annat en serie med de tre lagen som är klara för kvalserien, att alla tre lag får en plats i Allsvenskan och även att det ska avgöras genom lottning.

Till Sportbladet säger Väsbys sportchef Tom Tärnström:

– Vi står i kvalserien på noll poäng och med noll matcher spelade precis som AIK och Kristianstad och tycker att vi har samma rätt att spela i Hockeyallsvenskan som dom har. Ska man dra undan mattan under fötterna på oss ska det gälla alla, nu premieras de som har förlorat hela säsongen medan vi som vunnit allt straffas. Det är en extraordinär situation där vi hoppats på mer flexibilitet och kreativitet. Det handlar om en säsong där man måste göra ett undantag när det händer en jävla världskatastrof. Vi hade till och med kunnat spela utan tv-pengar om de inte velat dela med sig, vi hade klarat det och ändå haft bättre kapital än hälften av lagen i Allsvenskan.Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!