Eftersnack: IF Troja/Ljungby – Halmstad HF

En stor eloge till Hammers.

Man kommer till Ljungby Arena och bjuder upp till match. Som jag befarade så var inställningen att man skulle sälja sig dyrt.

En stor eloge till Hammers fans. ett femtiotal som sökt sig till Ljungby och som sjöng fram Hammers hela matchen – och uppträdde exemplariskt. Många trevliga människor i den skaran.

Så till matchen.

Första Perioden:

Om man kunde spela med huvudet under armen var det precis det Troja gjorde. I sin vilja att anfalla bjöd man in till Hammers snabba kontringar. Vet inte hur många numerärt överlägsna kontringar HHF fick de första 20 minuterna men många var det. De fick chansen 4 mot 1, 3 mot 2, 2 mot 1 utan att få trissan bakom Anton Svensson i Trojakassen. Det är också enbart på grund av denne som Halmstad faktiskt inte hade ledningen efter första.

På läktaren kom det sedvanliga snacket igång att backarna är dåliga – vilket de varit de senaste 25 åren enligt publiken. Visst gjordes ett par huvudet-under-axelnförsök av framför allt Trojas Carl Ernstig men hela förklaringen stannar inte där. Visst kan man ha åsikter om backar som stöter istället för att backa undan men om samtidigt samtliga forwards ser till att hamna på fel sida om sina spelare så slutar det oftast med numeriskt överlägsen kontring.

Så såg första perioden ut. Troja försökte forechecka fast HHF. HHF löste detta galant genom snabba spel ur egen zon och på så sätt fick övertaget och de bästa chanserna. I detta märktes en ängslighet hos Trojanerna som bara förvärrade besluten.

Kort och gott ska Troja vara nöjda att ha ledningen efter första. Hampus Olsson styr in Anton Johanssons skott från blå och Jacob Crespin får kapitulera.

Skott: 8 – 10

Andra Perioden:

Min gissning är att Roger Forsberg för sina Trojaadepter i pausen påtalade att såhär kan vi inte hålla på. Fast med en aning skarpare tonläge.

Trojas huvud-under-armen spel var som bortblåst. Visst fick man sämre tryck framåt men samtidigt bromsade man upp HHF på ett betydligt bättre sätt. Stora delar av perioden var ett ställningskrig som satt fast i sina skyttegravar tills Daniel Karlsson – ja, ni läste rätt – skyfflade in ett höstlöv från blå och drygade ut ledningen till 2-0. Ett mål till så har Trucken Karlsson uppnått årets målskörd.

3 1/2 minut senare var det dags igen. Oscar Öhman tryckte in 3-0 efter 35.38. Detta mål punkterade matchen. Efter detta gick Hammers pyspunka till full punktering och man lyckades aldrig ta upp kampen om matchen igen.

Troja fortsatte att kontrollera händelserna perioden ut.

Skott: 12-11

Tredje Perioden:

Var ganska uppenbart att Troja var ute efter att stänga matchen. Man tog inga onödiga risker utan hade alltid spelare rätt sida pucken.

Hammers energi var slut och man var aldrig ens framme och nosade på nån form att upphämtning.

Tredje perioden var således så ounderhållande som hockey kan vara när ett lag stänger och ett lag har kört slut på ärtsoppa.

Det som tyvärr utmärkte tredje perioden var en situation där Halmstads Tim Bothén fick en tackling bakom eget mål. Tacklingen tog illa och Tim fick lämna matchen på bår. Vi hoppas alla att Tim snart är tillbaka i spel och kan hjälpa sitt Hammers framåt.

Några minuter senare fick Trojas Anton Johansson en tackling bakom eget mål som tog illa och även han blev liggande en stund på isen. Anton knder dock för egen maskin lämna banan efter en tid. Samma sak här. Vi hoppas Anton snart är tillbaka.

Under den något mer avslagna tredjeperioden så utökade först Hampus Olsson till 4-0 efter 55.14. Johan Lindholm avslutade Trojas målskytte i PP vid 58.27.

Med 11 sekunder kvar fick utmärkte trojakeepern kapitulera. Markus Nygren ihopsmälldetryckte in reduceringen över Antons axel och spräckte hans nolla.

Skott: 9-7

Totalt: 29-28

Sammanfattning:

Halmstad var med fram till 3-0 och hade gjort sig förtjänta av ett mål eller två. Med lite utdelning hade matchen sett annorlunda ut. Roger Forsberg i Trojabåset lyckades dock korrigera spelet i första paus vilket gjorde att Hammers effektiva checking avtog i andra.

Sett över 60 minuter vinner Troja rättvist om än med något mål för mycket. Det som skiljde lagen åt ikväll var att Troja lyckades göra mål på sina halvchanser medans Hammers brände de bra chanserna man fick. Vilket man inte har råd med mot ett topplag som Troja. Fast det är ju så det brukar sluta och som frustrerat hockeyfans i alla år. Man tycker det ena laget har sån tur som hela tiden får in skitpuckar medans det egna laget måste kämpa för sina. Den enkla förklaringen när det ser ut så är att laget med skitmål håller så mycket högre kvalité och behöver bara halvchanser för att pytsa dit den.

Bästa spelare:

IF Troja Ljungby

⇑ ⇑ ⇑ Anton Svensson

⇑ ⇑    Hampus Olsson

⇑       Oscar Öhman

Halmstad HF

⇑ ⇑ ⇑ Jacob Crespin

⇑ ⇑    Sebastian Nilsson

⇑       Alexander Wadlund

Kort kommentar om KIK-Tyringe:

Det verkar ha blivit en ordentlig överkörning i Kristianstad ishall. 6-0 till KIK och 31-14 i skott vittnar om att Gistedt knappast behövde duscha efteråt. Kul att se att nyförvärven var de som tog för sig. Victor Löfstedt hade lilla julafton med 1+2. Robin Sterner spelar 1+2. Fredrik Hansson orkar bara med 0+2 en kväll som denna. Han börjar väl få svårt att hålla ungvildarnas tempo.

KIK gav det styrkebesked som alla förväntade. Mikael Gath kan ha fått ihop nåt riktigt tungt denna säsong. Troja, KRIF, HC Dalen, Vimmerby och Nybro – ni är nu förvarnade.

//Mr Troy

Synpunkter – Åsikter – Tips: Maila mr.troy@div1hockey.com

Följ Mr Troy på Twitter: mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!