Eftersnack: Mörrum GOIS – IF Troja/Ljungby

Det finns olika sorters färg. En vattenbaserad har i regel kortare torktid än en oljebaserad. Detta är av relevans när man väljer färgsort utifrån underlag men även exponering mot omvärlden. Man vill ju inte att färgen skall förbli våt så att nyfikna människor och insekter hinner fastna – och förstöra ytan – innan den torkat. Samtidigt får inte torktiden vara för kort för då biter inte färgen fast.

Därför är det glädjande att Jössarinken idag målades med den fetaste och oljigaste färgen som någonsin uppfunnits. En färg som torkade så långsamt att ingen hann vidröra den under den 60 minuter långa tragik som utspelade sig på isen. En färg som förmodligen inte kommer torka på dagar. En färg som var så nyanslös att den framstår som transparent – fast ändå inte. En färg som saknade kulör.

För så var matchen. Två lag som spelade 60 effektiva minuter i total nyanslöshet. Två lag som underpresterade så att den nyanslösa och kulörfria färgen faktiskt framstod som kvällens glädjeämne på den transparenta gråskalan.

 

Första Perioden.

Troja var usla. Mörrum toppade detta genom att vara sämre. Troja ägde 80% av isen men kom aldrig in i slottet. Mörrum å andra sidan hade förtvivlat svårt att komma ur det. Sitt egna slott alltså.

Mörrum var dåliga på att få pucken ur egen zon. Troja tog till vara på denna möjlighet genom att vara sämre på att förvalta alla puckvinster i offensiv zon som man faktiskt fick med sin balanserade forechecking mot Mörrums uppspel.

Ur detta genererade man faktiskt ingenting. Trots massivt spelövertag lyckades aldrig Troja skapa något av värde.

Minst dåliga i första var ändå Troja.

Spelarna borde be publik och nättittare om ursäkt.

Skott: 3-15

 

Andra Perioden:

Wictor Ragnewall gör en tveksam manöver bakom eget mål. Pucken snappas upp av Jesper Hultberg som tar en vid loop upp i banan och lägger in pucken i öppet mål. Detta redan efter 41 sekunder av perioden. Helt rättvist var det inte. Inte alls faktiskt. Båda lagen borde be publik och nättittare om ursäkt för målet.

Andra perioden var spelmässigt jämnare. Inte bättre på något vis. Men jämnare. Båda lagen lyckades i hela perioden att inte skapa något. Det skiljer sig från första då de i alla fall skapade varsin chans.

Båda lagen borde be om ursäkt för sin insats i andra perioden. Folk satt fortfarande – efter 40 minuter – och undrade när färgen skulle torka. Om den någonsin skulle torka. Publiken kollade inte på hockeyn. Publiken kollade på färgen. Det var roligare.

Skott: 5 -8

 

Tredje Perioden:

Efter hockeyettans sämsta förstaperiod i år så toppade båda lagen det med att direkt göra period två till nya sämsta. Då tänkte ju alla att tredjeperioden går ju inte att göra sämre. Men ack så fel alla färgstuderande åskådare hade. Det gick visst.

För övrigt. Färgen var fortfarande inte torr.

Två lag som nu insett att man faktiskt kan vinna poäng på undermålig hockey lyckades nu tråka ut alla former av dramatik genom att få lika lite genomfört i tredje.

Enda gången som det hände något i den nyans- och kulörlösa färghinken var när Trojas Tom Johansson satte kvitteringen med matchens prestation. En prestation som enbart bestod i att han fick träff på pucken så att den tog en riktning mot målet. Båda lagen borde be alla om ursäkt för det målet.

Resten av perioden spelades av.

Båda lagen borde be om ursäkt för tredjeperioden.

Skott: 8 – 6

 

Overtime:

Båda lagen borde be om ursäkt. Carl-Johan Sjögren avgjorde efter 3:16 och Troja fick två poäng med sig hem.

Båda lagen borde be om ursäkt.

Skott: 3-3

Totalt: 19-32

 

Sammanfattning:

Detta var den sämsta prestation jag sett i år. Ett Troja som försökte men som har – för stunden – ett uselt självförtroende. Ingen fart på passningarna. Passningar som skickas på chans. Lösa passningar som hamnar bakom medspelaren. Passningar som studsar över, under, bakom, framför och igenom klubbladen. Passningar som saknade allt av självförtroende.

Mörrum kunde väl inte vara sämre på att vara sämre. Jodå, det löste de alldeles utmärkt. En stor oförmåga att få pucken ur egen zon. Obefintligt anfallsspel. Ingen energi eller glöd. Ingen stolthet över att vara GOIS:are.

Hade något av lagen mött KRIF, VHC eller KIK skulle båda lagen vara nöjda om det inte slutat i förnedring.

Båda lagen borde be om ursäkt.

För både Troja och Mörrum kan så mycket bättre än såhär. Ikväll var man inte på jobbet. Både Troja och Mörrum har visat upp bättre takter än detta. Möjligtvis spred sig paniken på banan idag när två lag upptäckte att ingenting fungerade. Självklart vet man om detta och hittar en positiv väg ur detta. Göra nåt bra av saken. För båda lagen kan göra bra prestationer – och kommer göra bra prestationer. Det är islossning som behövs.

Men ikväll borde faktiskt inget av lagen fått poäng. Så dåligt var det.

// Mr Troy

Synpunkter – Åsikter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Följ mig på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!