Glödheta Hudiksvalls första poängtapp – fick en tuff match på Gotland

Hudiksvall syns överallt just nu och hyllas som ”Sveriges bästa lag” för tillfället. Laget är nu uppe i 12 raka segrar, varav de första 11 utan poängtapp, och leder serien med hela 13 poäng ned till tabelltvåan Visby/Roma som dessutom har två matcher mer spelade. Det är inget snack om saken, Hudiksvall är glödheta.

Men ikväll kom första poängtappet. Visby/Roma, som blandat och gett under säsongen, gav Hudik en rejält tuff match och det krävdes straffar för att avgöra kvällens match. Och det var just Visby/Roma som tog ledningen i matchen när Christian Olsson satte 1-0 efter 3 minuters spel. En ledning som skulle stå sig fram till drygt 4 minuter in i andra perioden då Simon Löf kvitterade till 1-1. Ett par minuter senare tog Visby tillbaka ledningen genom Erik Palm i powerplay, men minuten innan pausvilan kom dock kvitteringen då även Sebastian Fakt gjorde mål i PP.

Fler powerplay-mål skulle komma, och det när Hudiksvall tog ledningen för första gången i matchen genom Alexander Pettersson och i samma spelform ökade sedan Sebastian Fakt på till 2-4 när han gjorde sitt andra mål i matchen. Hudiksvall såg länge ut att plocka ännu en trepoängare, men Visby gav sig icke. Tiden 58:54 gjorde makalösa Mikael Adamsson sitt 13:de mål för i år(!) när han reducerade till 3-4 på en straff, och med 36 ynka sekunder kvar klev tvåmålsskytten Christian Olsson fram och satte 4-4. Förlängningen slutade mållös men på straffar kunde Sebastian Manberg avgöra och skjuta bonuspoängen hem till Hudiksvall.

Skott: 41-31
Publik: 903

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!