Godmorgon! Sammanfattning av gårdagens händelser (17/6)

Godmorgon! Här finner ni händelserna inom Hockeyettan som vi rapporterade om under gårdagen.

Hudiksvall gjorde klart med en ny tränare. I Hockeyettan är han en ganska välkänd tränare och har tränat lag som bland annat Kallinge/Ronneby och Kristianstad. Förra säsongen tränade han Tingsryd i Allsvenskan innan han fick beskedet att se sig om efter ett nytt jobb. Vi pratar givetvis om Per Ljusteräng, som skrivit på för 2 år.

Tyresö/Hanviken värvade tre nya spelare. Det är centern Fredrik Lindberg från Trångsund (8 poäng på 26 matcher) och de två forwardsen Fredrik Wallman (20 poäng på 31 matcher) och William Gustafsson (27 poäng på 29 matcher) som båda kommer ifrån Värmdö i Division 2. Klubben meddelade även att de förlängt med tre spelare – Philip Stattin, Pelle Carlsson och Gustav Fröland.

Lindlöven roffade åt sig ännu en spelare från Arboga. Den här gången är det forwarden Wincent Blomdahl, som förra säsongen noterades för 8 poäng på 17 matcher.

Borås förlängde med estländaren Alexei Sibirtsev som gjorde 38 poäng förra säsongen. Även kanadensaren Mark Cobett förlängde sitt kontrakt, och han gjorde 7 poäng på 14 matcher.

Enköping värvade en spelare och förlängde med en. Värvningen är forwarden André Fredriksson från Färjestads J20, som förra säsongen gjorde 25 poäng på 35 matcher i SuperElit. Han var även utlånad 13 matcher till Forshaga i Hockeyettan där han gjorde 3 poäng. Förlängningen gäller forwarden Daniel Andersson som gjorde 20 poäng på 42 matcher. Han går nu in på sin fjärde raka säsong i laget.

Vi skrev även ihop fyra stycken sammanfattningsinlägg gällande veckans händelser i Norra, Östra, Västra och Södra serierna.

Vi avslutade även dagen med att berätta om att det nu är klart att Nyköping Gripen byter namn till Nyköpings Sportklubb. Mer om detta och vår Gripen-skribent Antons tankar om namnbytet kan ni läsa här.Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!