Gripens truppanalys 19/20

Gripen Nyköping har gjort klart med ny huvudtränare och det är Fredrik Mälberg som är tillbaka i staden efter ca 6 år i andra klubbar varav 3 säsonger med moderklubben Huddinge står på CV.

Mälberg, som var huvudtränare för Nyköpings Hockey när klubben gick i konkurs 13/14 är alltså nu tillbaka för en andra sejour i Nyköpingslaget och får denna gång även sportchefsjobbet, som tidigare var Mathias Löf som ansvarade för.

Vi får vänta och se om Mälberg lyckas locka till sig några av dem spelare som lämnat Huddinge, där bland annat målvakten Daniel Fahlström som på 22 matcher fick ihop 92.7 i räddningsprocent. Det skulle vara en riktigt tung värvning för GHC, som den gångna säsongen hade problem med just målvaktsposten.

Man har blivit av med både spelskicklige backen Robin Axbom till numera allsvenska Kristianstad och poängstarke centern Mathias Hellgren, som väljer att fortsätta karriären i Hudiksvall, två oerhört tunga tapp för klubben men rykten går att Mälberg jobbar stenhårt på att få in riktigt bra spelare, vi får se framöver vad som presenteras.

Truppen just nu:

Målvakter:

Backar:

Ludvig Martinsson: backen plockades in redan under våren från Kalmar HC men är en Vita Hästen produkt från början, där han hunnit spela 136 allsvenska matcher för Norrköpingslaget.
Martinsson har kontrakt över kommande säsong.

Forwards:

Adam Thim: Den hårt jobbande kaptenscentern som fick föregående säsong förstörd av en axelskada och hann spela endast en match. Har kritat på en förlängning över kommande säsong.
Om Thim lyckas få ordning på axeln så är det är oerhört viktig förlängning.

Alexander Carlsson: Den 1.91 långa forwarden hämtades in under november månad från
American Collegiate Hockey Association, eftersom det vankades skadekris i truppen.
Bland annat skadade sig 2 nyckelspelare i form av Albin Ivarsson Hamberg och Adam Thim.
Alexander fick en roll i fjärdekedjan och såg bra ut de första matcherna men slätades ut med tiden och jag tror att många förväntar sig mycket mer av Alexander i höst, om nivån finns där?

Jacob Tenemyr: Jacob som tog timeout från hockeyn senaste säsongen är nu tillbaka i Sverige och redo för division1hockey igen.

Forwarden har mycket fin statistik från tidigare spel i division1 med 103 matcher och 69 poäng fördelat på 23 mål och 46 assist.
Han har också 52 allsvenska matcher i ryggsäcken och väntas bli en av nyckelspelarna i Gripens trupp denna säsong.

Dem spelare som lämnar Gripen är:
Eddie Jinglöv: Erbjöds inte nytt kontrakt.
Viktor Bemström: Erbjöds inte nytt kontrakt.
Linus Tjulander: Erbjöds inte nytt kontrakt.
Ludwig Danielsson: Erbjöds inte nytt kontrakt.
Alex Gustafsson: Erbjöds inte nytt kontrakt.
Mathias Hellgren: Valt att gå till Hudiksvall.
Robin Axbom: Utnyttjade sin klausul och gick till allsvenska Kristianstad.

Dela inlägg:

Anton Kviby-Plog

Bosatt i Nyköping och följer Nyköpings Sportklubb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!