Halmstad Hammers – Är sagan slut?

Först ut i raden av lag jag kikar på är Hammers. Förra årets största överraskning i Hockeyettan. Ett Hammers som man ständigt trodde bara var en match från kollapsen men som gång på gång lyckades knipa viktiga matcher.

För det var en fantastisk resa de gjorde. I princip hade man bara ett lag man hade svårigheter med och det var Troja. Resten av lagen fick smaka på Hammers tighta defensiv eller skarpa offensiv. För det var ett lag som bar olika skepnader förra säsongen. Första halvan vinner man matcher med uddamålet för att sedan börja ösa in mål framåt. En omställning som få såg komma.

Oavsett så blev Hammers en frisk fläkt i de förutsägbara serierna under höst och vår.

Hur ser det ut i år?

Hammers har i princip truppen klar. 2 målvakter, 8 backar och 12 forwards ger inte öppning för många fler nyförvärv. En ganska angenäm situation för ett lag i dessa tider.

 

Målvakter:

Förra årets puckvägg – Anton Malmborg – stack till Visby/Roma. Kvar är Jacob Crespin. På den andra positionen har man hämtat in 20-årige Jakob Hellsten från Leksands organisation. Ett litet oprövat kort som mycket väl kan slå igenom i Hammers. Men i nuläget känns det som Crespin får förstaskyffeln.

 

Backar:

På backsidan är det stilltje. Anton Sundin har hämtats in från Hanhals och sen är det stopp. I princip har man fyllt luckan efter Tim Bothén som lämnat för Troja.

Kort och gott visar man upp en backsida som kanske inte sticker ut allt för mycket men samtidigt så vet vi sen förra året hur laget verkligen kunde stänga ner egen zon vid behov. Med stabiliteten på backsidan så har man lagt en bra grund för att kunna göra detsamma även i år.

Men som sagt. Backsidan är lika spännande som en Volvo 740. Något man vet fungerar och som inte kommer göra en besviken men samtidigt inget som man glider runt med utanför Tylöhus och hoppas på napp med.

 

Forwards:

Helt väntat så satt andra klubbar som asgamar och ville plocka körsbären ur Hammers fruktkorg. Viktor Gagic och Sebastian Åkesson lämnar för andra klubbar. Två tunga tapp. Men här kommer också det förvånande. Hammers har värvat in bra.

Tidigare har man hittat spelare i andra lags juniorverksamheter och därför har man i många år kunnat förutspå att Hammers alltid blir ett bottenlag. Men i år – förmodligen med en liten boost av de fina publiksiffrorna förra säsongen – så har man tagit in etablerade spelare som ersättare.

David Stenbacka ansluter från Hanhals. En mycket vettig värvning av två anledningar. Dels är det en spelartyp som kommer passa in bra i Halmstad och dels kanske ett miljöombyte kan få igång David efter ett par mellanmjölkssäsonger i kungsbackalaget.

Maksims Semjonovs har potentialen att bli ett utropstecken i årets upplaga. 20-åringen har öst in poäng i Superelit och det vore inte otroligt om han också gjorde avtryck på västkusten.

För övrigt ser vi på forwardssidan samma mönster som på backsidan. Det har varit väldigt lite rörelse i truppen trots att man förra året var ett topplag. Det bäddar väl.

 

Sammanfattning:

Truppen är i stora drag intakt. Hammars jobbar på som man alltid gjort men med lite större ambitioner denna säsong. Det bådar gott.

Dock tror jag inte personligen att de kommer återupprepa förra årets löjligt oväntade succé. Men man har helt klart truppen för att utmana om en plats till Allettan.

Det som gör det hela lite osäkert är just att det är lite osäkert. Pandemin har gjort att klubbar blivit försiktigare och vi ser inte samma värvningshysteri i andra klubbar som vi såg inför förra säsongen. Fler klubbar har blivit försiktigare i år. Något som bör gynna Hammers.

Hammers truppbetyg blir därmed 3/5 från mig.

 

// Mr Troy

Dela inlägg:

2 thoughts on “Halmstad Hammers – Är sagan slut?

 • 28 juni, 2020 kl. 22:01
  Permalänk

  Hade du gjort lite bakgrundskoll så hade du definitivt haft koll på att Jakob Hellsten kommer vara betydligt bättre än Anton Malmborg. Så där har faktiskt Hammers bytt upp sig. Hellsten kommer att ta förstespaden.

  Svar
  • 29 juni, 2020 kl. 07:38
   Permalänk

   Vi får väl se. Hellsten saknar lite seniorrutin men kan mycket väl få till det i år.

   Är man ”betydligt bättre” än Anton Malmborg så spelar man högre upp än HE. För Malmborg var en av de bättre målvakterna i HE förra året.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!