Kalmar föll efter förlängning

Vid 16:00 blåste konduktören i visselpipan för att göra Kalmar HC redo att börja packa väskan mot AllEttan. Kalmar förlorar kvällens match med 5-4 efter förlängning mot Halmstad. Tåget har inte lämnat, än, men det är bra nära men KHC har fortfarande chansen att hoppa på. Chansen är liten men 1 poäng idag är ett steg mot rätt riktning. Gapet upp till plats 5 är 9 poäng och det är 18 poäng kvar att spela om. Kalmar HC släpper fortfarande in mycket mål, idag förlorade man med 5-4 mot Halmstad och senast mot HC Dalen blev det 6-5. Gör man så mycket mål skall man kunna vinna matcherna. Problemet är bara att KHC är i en pressad situation och att man möter bra lag, minsta misstag straffar sig. Matchen då, jo den var såhär.

Period 1

Dryga 8 minuter in i första perioden gör Halmstad 1-0 i powerplay och 3 minuter senare gör Kalmar HC 1-1 och hoppet för AllEttan lever. Detta är slutresultatet för första perioden.

Period 2

3 minuter in i andra perioden gör Mikael Friberg, Kalmars stora son 1-2 för bortalaget och man håller på att hoppa på tåget. Knappt 2 minuter senare står det 2-2. Utvisningarna haglar och Kalmar skapar chanser men det sista finns inte. 1 minut kvar av andra perioden gör Halmstad 3-2.

Period 3

1 minut in i tredje perioden gör Jesper Sellin 3-3 men hoppet släcks 30 sekunder senare och då står det 4-3 på tavlan. 4 minuter in i sista perioden gör Jimmie Svensson 4-4 och matchen går till förlängning.

Förlängning

KHC spelar 4 mot 3 i 1 minut och 40 sekunder i förlängningen utan att hitta nätmaskorna. Istället drar man på sig en utvisning när Halmstad blir fulltaliga. Det tar 12 sekunder för Halmstad att göra 5-4 och matchen är slut.

Lenny Eriksson

Till Barometern.se säger Lenny Eriksson att man har en förmåga att släppa till enkla mål och att man hela tiden får jobba i uppförsbacke. Han fortsätter med att tabellen är oviktig och att det handlar om att göra rätt saker över tid.

Tankar om matchen

Kalmar förlorar med 5-4 mot ett Halmstad som var stekheta när det gällde spel med en man mer. Halmstad gör 3 av sina 5 mål i den disciplinen och givetvis är det en stor del till att dem bärgar 2 poäng. Kalmar gör 4 mål idag mot Halmstad och man gjorde 5 i förlustmatchen mot HC Dalen och det är tillräckligt för att kunna vinna matcher. Men Kalmar fortsätter bjuda motståndarna på mål och enkla misstag ligger till grund för detta.

Nya tag mot Mörrum på onsdag gäller och då är det bara 3 poäng som gäller om spel i AllEttan skall vara nåbart men även om man skall ha med många bonuspoäng in i Fortsättningsserien.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!