Halmstad och Väsby gör upp i finalen!Så är sista omgången i Allettorna spelade, och det blev en minst sagt spännande sådan! I Norra gjorde Väsby och Borlänge upp om seriesegern där Väsby ikväll mötte Östersund borta medans Borlänge åkte till Lindesberg för möte med Lindlöven. Det blev två jämna matcher, men vår tippade seriesegrare Väsby gjorde precis vad de skulle och vann med 0-2 där Linus Ryttar räddade samtliga 30 skott. Riktigt lika bra gick det inte för Borlänge som tappade en 0-2 ledning till 2-2 i slutet av tredje perioden, varav kvitteringsmålet kom med 34 sekunder kvar. Den matchen slutade tillslut 2-3 till Borlänge efter straffar.

I Södra var det otroligt jämnt och lagen på plats 1 till 5 slutade på bara tre poängs skillnad. Huddinge såg länge ut att knipa seriesegern efter 0-4 vinsten mot Tranås, men så blev det inte. Halmstads magiska säsong fortsätter och när de kvitterade till 1-1 mot KRIF i tredje perioden klättrade de upp på förstaplatsen igen och Huddinge åkte ned till andraplatsen. Halmstad vann sedan med 2-1 efter straffar vilket innebär att de vann med 1 poängs marginal ned till tvåan Huddinge.

Detta innebär att Väsby och Halmstad nu kommer att göra upp i finalen. Finalen spelas i bäst av 3 matcher där vinnaren går direkt till kvalserien medans förloraren får en andra chans och hoppar in i playoff 2 tillsammans med tvåorna och treorna från Allettorna (Huddinge, Mariestad, Borlänge och Hudiksvall).Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!