Hanhals – Sagan om konungens återkomst

Kingsen fick en tuff resa förra säsongen. Inte helt oväntat efter att blivit dränerade efter succésäsongen 18/19. Dock gick det nog lite oväntat dåligt för laget under hösten då man slutade 11:a med endast Tyringe bakom sig. På vårkanten lyfte man och tog hem femteplatsen med god marginal mot negativt kval.

En säsong som avverkades utan att laget gjorde något större avtryck.

Men det är det vi kan förvänta oss av lag likt Hanhals och några till. De säsonger de prickar helt rätt med förvärven så kan det bli liv i den feta damens sångröst. De säsonger de inte prickar så blir den feta damens sångslut också en kamp för överlevnad mot negativt kval.

För likt Borås så har Kings en budget som i normalfallet gör att man får värva från Eliteprospects darknet. Den delen där man hittar spelare som i windows hade hittats i en otömd papperskorg.

Men i år tycker jag att man börjat studsa i något som kan räknas som rätt riktning. Man börjar – delvis – faktiskt få ihop en ganska spännande trupp med blandsaften av beprövat och potential.

 

Målvakter:

Inför förra säsongen såg jag en stor utmaning på målvaktssidan. Den kändes lika stabil som vaccumförpackad plutonium utsmugglad från Ringhals. Mathias Israelsson fick till en okej säsong medans kompanjonen Scott Hector hade det tuffare. Detta gav utfallet att vi nu ser en Scott i tvåan.

In kommer Isak Ragnevad från Tranås. Isak fick uppleva sin första seniorsäsong som båsdörrsobservatör bakom förstaspaden Victor Johnsson. En kamp som på förhand var ganska viss då Johnsson är en bra ettanmålvakt.

Sett till valet mellan Scott Hector och Isak Ragnevad så håller jag Isak som ett stabilare val. Ett val som mycket väl kan utvecklas till lagets förstemålvakt i år. För potentialen finns där och med detta har Kings fått ett lyft på målvaktssidan.

 

Backar:

Hanhals har lyckats hålla ihop backsidan ganska bra. Anton Sundin har lämnat för Hammers och Niklas Torgersson går ner till Mölndal i tvåan.

In kommer Jens Hellgren från Vita Hästen, Alexander Stensson från KHC och Pa-Mansu Janneh från Kiruna AIF. Stensson och Janneh är okej breddvärvningar som kommer stabilisera bakåt. Jens Hellgren är en värvning som hade tagit plats i alla ettanlag. Rutin finns i massor och Jens är en back som är med och sniffar på listan över ettanbackar värda att hålla ögonen på.

Kort och gott ser backuppsättningen ändå lite spännande ut med lite friska namn in men ändå en stabil kärna kvar sen förra året.

 

Forwards:

Om nu både målvaktssidan och backsidan fått sig ett lyft så väcks de stora frågetecknen kring anfallssidan. Man har blivit rätt skadeskjutna när spelare som Backman, Rantanen, Willig, och Stenbacka valt att lämna. I stora drag hela Kings offensiva kapacitet som alla drar samma säsong. Inte optimalt.

In kommer Joshua Berger från Grums, Albin Svensson från Västerås J20, Rasmus Rosenqvist från Vallentuna och Simon Morberg från Tyringe. Gemensamt för dessa fyra är att de alla är breddvärvningar. Inte osannolikt att någon av dem kan breaka i år men vi ska nog inte har allt för stora förhoppningar.

Den mest intressanta in – hittills – är återvändande Mattias Elfström. Forna poängkungen som fick en tuff tillvaro i Troja förra året. Kort och gott efter att det skurit sig mellan Mattias och tränare Forsberg. Kan Mattias hitta tillbaka till formen han hade 18/19 så finns här en ordentlig offensiv potential.

Tony Pappila ansluter från Kristianstad. Ett förvärv som helt klart lyfter Kings och kan bli skillnaden mellan botten och mellanmjölk. Efter en lite tuffare säsong i HA ”återvänder” Tony nu hem till västkusten och tillför mer stabilitet. Ett bra nyförvärv helt enkelt.

Oliver Celec hämtas in från Tyringe. Celec gjorde en supersäsong för två år sedan när han snittade 1p/match. Förra året gick det sämre. Ja, hela Tyringe gick sämre. Eller inte bara sämre utan laget gick katastrofsämre – framför allt i höstserien. Man åkte helt enkelt runt och inkasserade förluster med 5-6-7 mål i varje match och slutade därmed skitsist. Frågan är om Celec studsar tillbaka in i sin fina form eller han tar med sig förra året. I Oliver finns en osäkerhetsfaktor. Det kan bli flipp och det kan bli flopp.

Med nio forwards klara så finns där utrymme för några till. Dessa några kommer vara de som kommer avgöra om Hanhals lyfter ordetnligt eller inte. För i nuläget så ser det lite tunt ut framåt. Det ser framför allt lite för ojämn ut. Bra toppar blandas med utfyllnad. De kommande förvärven kommer sätta tonen för Kingsen i år.

 

Sammanfattning:

Det som talar för att Kings kommer återkomma med pompa och ståt är den till synes stabilare defensiven. Som alla vet så går ju hockey ut på att släppa in fler framåt än man gör bakåt. I den aspekten har Kings lagt en bra grund.

Men utmaningen ligger på forwardssidan. Just nu känns den linjen lika utspädd som en smaksatt Ramlösa. Man kan känna att den innehåller nåt men det ger ändå inte den där tydliga smaken man hoppades på.

Man ska inte tala med blek tunga i odelat bo. Jag ska gå rakt på sak. För Kings del hänger allt på de sista 4-5 förvärven. Är det av bra kvalité finns absolut chansen att utmana om Allettan. Väljer man osmakad Ramlösa som lösning blir det ett nytt år där Hanhals cirkulerar i 10:e-platsens melankoliska rondell. Den utan avtagsvägar ut.

Betyg på truppen: I nuläget ger jag Hanhals Kings 2,5/5

 

// Mr Troy

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!