Hjärnskakningen allvarligare än befarat – Halmstadspelaren borta resten av säsongen

Under onsdagen när Halmstad mötte Kallinge/Ronneby åkte Halmstadspelaren Anton Malmberg ut för en otäck tackling där Antons huvud och nacke flög in i sargen. Spelaren tappade medvetandet en kort stund och var nära att svälja sin tunga i samband med smällen.

De första rapporterna var dock bra. Anton hade ”bara” huvudvärk och ont i nacken och ryggen men hade inga skelettskador och fick vara kvar på sjukhuset under natten för observation. Men nu har istället ett mycket tråkigt besked kommit och det är att Antons hjärnskakning är allvarligare än befarat och han tvingas nu vila i upp till ett halvår vilket innebär att säsongen är över – redan i oktober.

Krya på dig Anton, hoppas du mår bättre snart!

– – – –

I onsdags åkte även Bodenbacken Tommy Wargh ut för en tackling där han for in med huvudet i sargen. Matchen fick avbrytas under en längre stund i väntan på ambulans och även i Tommys fall kom dystra besked med hjärnskakning och att spelaren var tvungen att använda stödkrage under en tid framöver. Under gårdagen kom dock glädjande besked att Tommy trots allt klarat sig bra och han var med och tränade redan dagen efter matchen och siktar på spel i nästa match.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!