Hockey-propaganda i Borlänge Ishall

Det bjöds på riktig propagandahockey i Borlänge ishall under söndagen. Gästande lag Skövde kom med tre raka vinster i bagaget och möttes av ett topptaggat Borlänge som hade lekstuga i Skövde-zonen i princip hela den första och andra perioden. Snabba puck och platsväxlingar förbryllade gästerna som hamnade i målmässigt underläge redan efter en dryg minut och periodsiffrorna 3-0 var i underkant när pausen inleddes. Period två fortsatte på inslaget spår och de långa Borlänge-anfallen avlöste varandra. Symtomatiskt för matchen var att masarna satte 5an i boxplay, någon som fick Skövde att ta en Time out och byta målvakt. Fem minuter senare gör hemmalaget ytterligare två snabba kassar och går välförtjänt till sista pausvilan med en ledning på 7-0. Den sista perioden präglas av lite sämre fokus hos hemmalaget, vilket resulterar i en Time out där tränare Hall låter spelarna själva snacka ihop sig inför slutförandet av matchen. Detta resulterar i ännu ett Borlängemål, och att förstakeepern Henrik Edström får hålla sin andra snygga nolla i seriespelet.

Sammanfattningsvis konstateras att om Borlänge kan fortsätta att prestera samma rörliga anfallsspel och som idag låta alla formationer få speltid och förtroende, blir de väldigt svårstoppade framöver. Ett styrkebesked är också 8 olika målgörare, representerande samtliga fyra kedjor.

Matchfakta:
Period 1
1-0 (01,15) Joel Källström Englund (Linus Ageborg Sebastian Kaiser)
2-0 (05,09) Markus Persson (Christoffer Jansson Tobias Sjökvist)
3-0 (12,11) Ludwig Wisten (Sebatian Björnstad Ludwig Månegarm)
Period 2
4-0 (24,40) Tobias Sjökvist (Christoffer Jansson Markus Persson)
5-0 (28,18) Linus Ageborg (Philip Aspnäs Norberg)
6-0 (33,20) Jonas Halvarsson (Petter Mäkitalo Philip Aspnäs Norberg)
7-0 (33,46) Oliver Erixon (Ludwig Wisten Christoffer Björklund)
Period 3
8-0 (58,38) Christoffer Jansson (Markus Persson Jonas Halvarsson)

Utvisningar:
Borlänge: 4 minuter Skövde: 0 minuter

Skott:
Borlänge: 48 Skövde: 16

Publik: 359 personer

/”Ice Age”

 

Linus Ageborg, en av många hemmaspelare som hade en bra kväll. Spelade fram till 1-0 en minut in i matchen och punkterade sedan tillställningen med att göra 5an i boxplay.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!