Hylla de som hyllas bör #2: Kim Persson

I vårt andra ”Hylla-inlägg” väljer vi att lyfta fram forwarden Kim Persson. Nu tänker ni: vem är Persson och varför ska vi hylla honom? Jo det ska ni få reda på nu.

22-årige Persson har precis som så många andra spelare i Hockeyettan haft ett par bra och lovande säsonger de senaste åren. Han har varit assisterande lagkapten i Brynäs J20 och valde Köping som sin första seniorklubb där han gjorde 24 poäng på 33 matcher innan han flyttade vidare till Grästorp där han fortsatte göra poäng. Det gjorde att Kiruna IF fick upp ögonen för honom och han lovordades direkt av tränaren när han skrev på ett kontrakt med klubben. En liten flytt på nätta 150 mil. Flytten till Kiruna gav ökade krav, förväntningar och press från både klubb, supportrar och även från Kim själv. Väl där uppe gick det inte alls som förväntat och Kim kunde inte leva upp till de stora förväntningarna vilket gjorde att det satte sig psykiskt, något som han berättar om för Kirunas hemsida.

Istället för att göra som så många andra spelare i den situationen gör – att fortsätta köra vidare, att trampa i motvind utan att kanske lyckas vända, att få se och känna sig själv misslyckas mer och mer, frustrationen ökar från både sig själv och klubben och supportrarna, prestationsångesten blir större, självförtroendet blir mindre och mindre vilket gör att hjärnspökena börjar och det mentala påverkas väldigt negativt – så tog Kim ett oerhört moget beslut, nämligen att bryta kontraktet. Han bröt med misslyckandena och valde att flytta hem till Gävle tills en ny klubb är klar där han kan få en nystart och börja om. Ibland är det just så för oss människor, att man kan ha alla förutsättningar i världen och få allt serverat på ett silverfat men det fungerar bara inte. För det är just det spelare är – människor. Det är inget man får glömma. Det är enkelt att ösa missnöje över spelare, men de är precis som du en helt vanlig människa med känslor som också kan må dåligt och det förstår väl vem som helst att ingen mår bra i en sådan situation. Man får inte rycka på axlarna åt det stora problemet. Men det är ett annat inlägg, det var inte det vi skulle gå in på nu så vi fortsätter:

Istället för att bara kötta vidare och hoppas på det bästa i den så ack vanliga situationen så valde han att bryta och säga hejdå och börja om på ny kula. Det är stort och det förtjänar beröm. Hur många spelare ser vi inte varje säsong som det låser sig totalt för? Det är så få spelare som gör som honom, utan de fortsätter att kämpa och kämpa och den där svackan som var i inledningen av serien har plötsligt varit under en hel säsong på grund av att självförtroendet blivit så dåligt och allting låst sig. Risken med att bara fortsätta utan stopp är att risken ökar för att man tillslut börjar må väldigt dåligt mentalt och helt plötsligt har man inte bara prestationerna på isen att kämpa mot utan även en psykisk ohälsa som kanske till och med är svårare att ta sig ur. Bryt kontraktet eller ta en paus, gör något innan svackan blivit för djup.

Nu blev det långt, men ni hajar förhoppningsvis meningen. Kim är värd att hyllas idag och fler spelare i samma situation borde gå i hans fotspår – för inget lag är värd att må dåligt för. INGET.

 

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!