Inför andra omgången av kvalet till Hockeyettan

Ikväll så spelas den andra omgången i kvalet till Hockeyettan. Hur det går för lagen i kvällens drabbningar är ovisst att säga, men viktiga poäng står på spel för samtliga inblandade.

I det Östra kvalet så är det förljande matcher:

Wings HC – Viggbyholms IK

Nacka HK – Eskilstuna Linden

Hanviken SK – Trångsunds IF

I den nordligaste matchen utav dessa så gör 2 utav lagen som mött varandra 5 gånger tidigare denna säsongen upp, kan bli en jämn match som mycket möjligt skulle kunna gå till övertid. Ett litet norrorts derby skulle man kunna kalla detta.

I den andra matchen så möts 2 lag som känner varandra sedan innan. Kommer Linden lyckas knipa poäng mot hemmastarka Nacka? Efter att ha sett deras insats mot Wings senast där de föll med udda målet, så tror jag att det är mycket möjligt att Sörmlänningarna åker hem med en vinst i bagaget.

I den sista matchen i Östra kvalet så drabbar båda lagen från Hockeyettan samman. Dock så tror jag att Hanviken är de bättre laget utav dessa. Känns som om Trångsund saknar den bredd i truppen som krävs för att hålla sig kvar i Hockeyettan.

 

I det Västra kvalet så ser dagens omgång ut som följer.

Arboga – Surahammar

Munkfors – Hallstahammar

Fagersta – Strömsbro

Raffalnde rival möte mellan de båda Hockeyettan lagen i den första matchen i denna omgång. Båda lagen kommer stärkta utav en varsin seger senast. Frågan är om Arboga tar vara på sin hemmafördel eller om Sura lyckas vinna.

I den andra matchen så gör 2 lag som åkte på varsin förlust senast upp och här känns det lite svårt att säga hur det kommer gå. Om jag skulle gissa så känns Hallstahammar som det starkare laget på pappret.

I kvällens sista match i denna serien så känns det som om Fagersta kommer att få det jobbigt mot Strömsbros seger maskin.

 

I det södra kvalets omgång är det följande matcher

Värnersborg – Halmstad

Borås – Grästorp

Helsingborg – Alvesta

I den första matchen så gör 2 lag som kommer med varsin vinst senast att göra upp. Ska hemmalaget fortsätta med sin målfest från sist eller lyckas gästerna stoppa den?

I mötet mellan Borås – Grästorp så har båda lagen meriter ifrån spel i Hockeyettan tidigare och hemmalaget har meriter ifrån Hockeyallsvenskan. Tror att båda dessa klubbar vill uppåt i seriesystemet men jag ser fördel för gästerna i detta mötet då de vann senast medans Borås förlorade i övertid.

Matchen mellan Helsingborg – Alvesta tror jag kommer bli jämnt, men hemmalaget känner jag borde vara det starkare då de kommer ifrån spel i Hockeyettan. Skulle inte förvåna mig ifall detta gick till övertid eller straffar.

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!