Inför första omgången utav Östra serien

 

Idag och under resterande av helgen så är dagarna vi alla har väntat på äntligen här.

Det är seriepremiärhelg! Redan idag fredag så drar vi igång med match nere på ön.

Där så ställs Visby/Roma-Hammarby mot varandra, Hans Särkijärvis mannar är nog ordentligt taggade då de inleder serien med hemmamatch mot publiklaget Hammarby. Jag tror att hemmalaget är det starkare laget i denna matchen, dels så kan båtresan påverka Hammarby och dels så brukar Visby vara hemmastarka.

Coolbet är Visby/Roma stora favoriter till 1.43 gånger pengarna, medans Hammarby ger 4.60 gånger insatsen.

Lördagens match:

Strömsbro IF – Wings HC

Nykomlingsmöte direkt. Dessa två lagen kommer att känna på varandra redan i premiären. Wings känns som det starkare laget på pappret, men Strömsbro vill kontra på gästernas anfallsspel, sen ta över spelet. Dock så skulle jag säga att det blir bortaseger här, detta då bortalaget har spelat i Hockeyettan tidigare och är aningen mer erfarna gällande vad som väntar.

Wings är väldigt knappa favoriter här och har ett odds på 2.22, medans Strömsbro har 2.35 på Coolbet.

Söndagens matcher:

Väsby IK HK – Visby/Roma HK

Väsby stöter på toppmotstånd direkt i seriepremiären. Visby har en båtresa i benen som kan påverka utgången av denna matchen som med all säkerhet kommer att bli en jämn tillställning som mycket väl skulle kunna gå till sudden death.

Coolbet har Väsby som favoriter i den här matchen till 1.78 gånger pengarna medans Visby har 3.15. Daniels tips på oavgjort ger 4.50 gånger insatsen.

Tyresö/Hanvikens SK – Enköpings SK

Gänget som vi tippar hamnar i botten tar sig an Enköping som lär vara med och utmana om en allettaplats i serien. Tror det kommer bli en tuff uppgift för hemmalaget som har något att bita i här. Dock så tror jag att gästerna kommer att ta med sig 3 poäng hem i bagaget.

Coolbet har Enköping som favoriter till 1.48, medans Tyresö har 4.25.

Hudiksvalls HC – Sollentuna HC

Topptippade Hudik tar emot Sollentuna. Hemmalaget kommer att ha en ganska enkel uppgift att ta sig an. Tror inte att gästerna kommer ha mycket att sätta emot här. Här är hälsingarna stora favoriter (1.20) till att vinna, jämfört med Hammarbys 8.00.

Segeltorps IF – Vallentuna BK

”Torpet” tar sig an topputmanaren Vallentuna. Gästerna ifrån Stockholms norra förorter kommer att vara för svåra för hemmalaget i detta mötet tror jag. Så favoriter till segern är Vallentuna som ger 1.62 gånger pengarna. Segeltorp ger 3.55.

Huddinge IK – Hammarby IF

De här blir en tuff start för gästerna som först får möta Visby på bortaplan och sen få möta seriefavoriten Huddinge. Tror dock att detta kan bli en mycket jämn match där hemmalaget kommer gå segrande ur striden.

Huddinge har 1.18 på Coolbet medans bortalaget har 9.00.Dela inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!