Inför: Halmstad HF – IF Troja/Ljungby

Lita aldrig på Hammers. Aldrig någonsin!

Halmstad Hammers är fullständigt förrädiska och skall behandlas med största skepsis och respekt. Först samlar man på sig två riktiga brakförluster (5-1 mot Hanhals och 7-1 mot Tyringe) och invaggar alla i den falskaste av säkerhet. Sen tvålar man dit Vimmerby med 4-0. Ett Vimmerby som varit ett av de formstarkaste lagen på sistone. Det går inte att lita på Hammers. Ikväll finns det ingen som har en aning om hur ärliga de kommer vara. Det enda vi vet är att vi kan förvänta oss att de vill att vi ska tro att de vill ha tre poäng. Den verkliga planen kan se helt annorlunda ut. Det här kan sluta hur som helst.

Troja har uppvisat en bra stabilitet på sistone. Efter halva serien spelad så har man parkerat sig i tabelltoppen och inget tyder på att man inte tänker lösa P-avgift tills vidare. Det som talar för det är att fyra femmor faktiskt nu levererar och att man har haft blåstället på i många av dessa matcherna. Det som talar emot är att lag med blåställ har tendenser att smyga på smokingen lite gradvis när framgångarna varit för enkla. Håller Troja ihop det ikväll och gnider på så är det väl inget som egentligen talar för Hammers.

Hammers – såhär långt – är som Jesu födelse utan de tre vise männen. Det finns ingen klart lysande stjärna som kan leda laget till destinationen. Markus Nygren är den som hittills producerat bäst och skramlat ihop åtta poäng i form av tre mål och fem assist. Det är faktiskt inte så man blir livrädd. Men så är det saken med kollektiv. De matcher som Halmstad vunnit så har man lyckats knyta ihop säcken och fått flera spelare att leverera. Men stjärna saknas i allra högsta grad.

I Troja jagar dock alla varandra. Sex spelare har producerat mer än Hammers poängligaledare. Faktum är att elva spelare gjort sju poäng eller mer. Vilket tyder på både spets och bredd. I topp hittar vi Mattias Åkesson med sina 16p ( 4 mål och 12 ass). Åkesson som fått lite nytändning i år efter ett par svagare säsonger. Bakom honom radar spetsen upp sig.

Eftersom släkten alltid måste vara värst så kommer säkerligen Gustaf Berling få ett ord med i kvällens match. Gustaf var en av tre poängsprutor i Hammers föregående säsong, och har inlett med 12p ( 2 mål och 10 ass) i Troja såhär långt. Varav några pass faktiskt varit rena delikatesser. Därav så säger ryggraden att han kommer vara delaktig i kvällens händelseutveckling.

Hur slutar matchen då?

Rent kvalitétsmässigt ska det inte vara nåt snack. Troja ska spela hem detta tämligen enkelt om man gör sitt jobb. Gör man inte sitt jobb kommer förrädiska Hammers att se sin chans att spela hem poäng. Är Troja kvar i bussen och Hammers står upp – vilket de ofta gör riktigt bra – så blir det en målvaktsfråga i slutändan. Även där har Troja sitt lilla övertag. Målvaktsmatchen var faktiskt det som gjorde att Troja kunde vinna senast mot Halmstad (premiäromgången 5-1). Där stod Anton Svensson på huvudet medans Jacob Crespin hade det tuffare. Dock har Crespin spelat upp sig betydligt på slutet så den utgången är inte heller lika given.

Strax efter 21.00 ikväll vet vi svaret.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!