Inför: Hanhals IF – IF Troja/Ljungby

Kvällens match mellan Hanhals och Troja är av det intressantare laget. Kvällens match mellan dessa lag blir lite av en tidig skiljelinje där det kommer avgöras vilket av lagen som tar rygg på allettanstrecket och vilka som kommer får en kämpigare resa.

Hanhals har såhär långt spelat ihop fyra poäng på fem matcher. Kanske inte låter imponerande men då ska man ha i åtanke att de faktiskt pressat såväl KIK, Vikings och VHC i tre av matcherna. Tre matcher som inte var avgjorda på något sätt och som kunde slutat annorlunda.

Med det sagt så finns nog både tron på sig själva och lagom med kaxighet för att kunna plocka poäng ikväll. Robin Carlsson, Max Lindroth och Pontus Andreasson har bidragit framåt och i tillägg lyckats hålla det någorlunda läckagefritt bakåt. Framför allt den gamle trojabekantingen, och backen, Lindroth uppvisar ett hyggligt +/- vilket inte förvånar. Max var väl inte helt redo för allsvenskan föregående säsong men kommer säkert få fler chanser i HA om han fortsätter utvecklas. För ska man se det med hyfsat nyktra ögon så tillhör Max stundtals – i alla fall offensivt – en av ettans absolut bästa backar. Enligt ryktet så fanns ett ömsesidigt intresse från Troja och Max att fortsätta samarbetet efter förra säsongen, men av olika anledningar rann det ut i sanden och han återvände till Hanhals.

Men sett som lag så har Hanhals bjudit upp till kamp och kan mycket väl bli den skräll ikväll som jag gått och väntat på så länge.

Troja levererade en positiv nyhet igår. Backen Alexander Edström återvänder från Kristianstad och är spelklar redan ikväll. Edström är i sina bästa stunder en kompetent passningsläggare som kan leverera i både powerplay och skicka iväg bra passningar från egen zon. Därmed instämmer jag med coach Forsberg att Edström kommer lyfta spelet ut från Trojas egna zon. Ett välkommet tillskott på backsidan.

Senast fick ju Troja sin lilla lokala globala nedkylning där istiden blev ett faktum, efter underläge 0-2 efter första perioden, mot Tyringe hemma. I pausen brände coach Forsberg av några däckupplag, fick temperaturen att skena och islossningen var ett faktum. I 40 minuter fick Troja in allt som gick på mål. Härförare i denna vändning var de egna produkterna Alfred Andersson och Mattias Åkesson. Återstår att se om dessa fortsätter lika stabilt och bestämt ikväll.

Om Trojas självförtroende är intakt och man – för en gångs skull – kanske får in ett mål eller två i första perioden så är det inte osannolikt att de dominerar även denna matchen och komfortabelt plockar med sig poängen till Ljungby.

Hur som helst så ser vi fram emot en spännande match ikväll där det står lite mer på spel än vanligt. Två lag som behöver poängen för att öka chansen att uppnå sin egna målsättning gör att det i alla fall teoretiskt borde bli en match med lite härlig kamp.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!