Inför: HC Dalen – IF Troja Ljungby

Omgång två i hockeyettan södra. HC Dalen tar emot IF Troja/Ljungby i Skandia Mäklarna Center.

HC Dalen har boostat sitt självförtroende med premiärsegern borta mot Vimmerby. Likt matadoren i Ferdinand så har nu Jonathan Tholander skaffat sig mest självförtroende – av alla – genom att ha kommit i slag redan nu. Två baljor stänkte han in och sköt Astrids snickerboa i sank – med man och allt. Man får väl säga att han i alla fall levererar.

HC Dalen – kan man säga – har gått från klarhet till klarhet såhär långt. Kan inte säga utan att de faktiskt imponerat på mig och levererat bättre prestationer än vad jag förutsåg tidigare. Fortsätter de såhär har de stora möjligheter att gå vinnande ur denna batalj.

Troja inledde knäsvagt mot Halmstad och bjöd på alldeles för många kontringar. Utan Anton Svensson i mål hade utgången på den matchen kunnat bli helt annorlunda. I andra perioden kom dock uppryckningen och efter det var det inget snack om vilka som ägde matchen.

I Troja levererade kedjan med Hampus Olsson, Oscar Öhman och Gustaf Berling. Framför allt Hampus Olsson var överallt och ingenstans och belönade sig själv med två trissor i nätet. Bakåt stod Daniel Karlsson och Anton Johansson för stabila insatser.

Utgången på denna match kommer hänga mycket på om Troja lyckas täta till bakåt. Med andra ord – inte dra på sig kontringar efter mindre genomtänkta beslut i mittzon. I träningsmatchen behövde man bara ge Tholander en chans för att någon skulle behöva vittja nätet. Spelar Troja disciplinerat i mittzon samt fortsätter transportera ur pucken ur egen zon så kommer HC Dalen att få det tufft. Kan Troja dessutom fortsätta leverera i powerplay så har man ett segervapen för att plocka hem poängen till Ljungby.

HC Dalen behöver fortsätta med sin fina defensiv. I träningsmatchen mot Troja höll de trojanerna långt utanför slottsmiljö. Ja, de bjöd egentligen inte på nåt mer är den sovsal på vandrarhem som sarghörnen egentligen är. Kan man sedan sticka upp med sina spjutspetsar till kontringsspelare så har man en reell chans att ta hand om poängen.

Eftersom jag fortfarande har en viss jinxstämpel på mig så håller jag tonen mjuk och konstaterar bara att denna matchen kommer sluta med ett resultat.

//Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Synpunkter – Åsikter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

 

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!