Inför: IF Troja/Ljungby – Bodens HFDags för batalj nummer två i denna matchserie. Efter Trojas vinst uppe i Boden så har man nu ordentligt satt sig i förarsätet på den trimmade Toyota Impreza som hemmalaget har varit de senaste matcherna. Om Boden ska kunna vända detta återstår att se.

För ska vi summera Trojas insats uppe i Boden så ska vi göra det med ett ord – stabilt. Det såg stabilt ut i alla banans riktningar faktiskt. Det såg stabilt ut i både X, Y och Z-led. Man tog kloka beslut matchen igenom och belönades därmed med vinst. Kloka beslut som ledde till att man rullade igenom 60 minuter utan att bjuda Boden på något större.

Boden tog not so many wise decisions i förra matchen. Man förlorar den faktiskt på egna misstag. Där var skillnaden i den matchen.

Ikväll kommer Boden slåss med näbbar och klor. Vinner man ikväll så blir man rikligt belönad genom att säsongen inte är slut än – och att man får chansen att spendera en extra natt i fantastiska Ljungby. Förlorar man får man chansen att spendera en sista natt – med full ös – i Ljungbys lika fantastiska nattliv. Så, egentligen oavsett så kommer Boden vara kvällens stora vinnare.

För chanslösa är man inte. Det jag såg i Boden visar på viss klass där man kan spela hockey. Men för att klippa manen på Troja ikväll så måste man lyckas spela igenom matchen utan att begå misstag. För Troja kommer inte bjuda på några heller. Melodin för Boden kommer vara att kanske få lite nerv i matchen om det skulle lyckas ramla in två-tre mål i första perioden. För med största sannolikhet så kommer inte ett måls ledning vara nog om den stora röda och elaka trojanska maskinen startar. Då kommer Troja mala ner Boden tills det endast återstår cementpulver av bunkerstaden.

Frågan är bara hur många paket tuggummi som Petter Nilsson Lasu kommer förbruka?

Trojas hela koncept är lika enkelt som tråkigt. Att våga vara tråkiga. Med en av de bästa defensiverna behöver man inte stressa framåt. Chanserna kommer komma. Om man bara vågar visa tålamod så ska det i nuläget till en bra prestation från motståndarna för att vinna. För som vi sett i tre matcher nu så kan Troja tighta till sig så Stålmannens långkalsonger framstår som utsvängda. När man styrspelar mittzon blir det otroligt jobbigt för alla ettanlag att ta sig igenom mittzon utan pucktapp eller dump.

Ska vi sammanfatta det hela så finns det egentligen bara en sak som Boden skulle kunna göra för att ta hem kvällens match. Man måste få lite medstuds och någon enkel puck in bakom Ragnewall. Man måste dessutom få Endre eller Krajcovic att stå upp- och ner.

För Troja handlar det om fortsatt misstagsminimering. Laget har förlorat tillräckligt många matcher på för hög press där man får kontringar emot sig. Kyla och äcklig disciplin kommer åter igen vara Trojas recept. Om man inte förivrar sig så kommer man vara klara för PO3 efter kvällens match.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Synpunkter – Tips – Åsikter? Mail to: mr.troy@div1hockey.comDela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!