Inför: IF Troja/Ljungby – Halmstad Hammers HFHalmstad Hammers vägrar att förstå att de ska vara ett stryklag i årets Alletta. Efter tre vinster och två torskar så huserar man på en fin femteplats före lag som Troja, Nybro och Huddinge.

Einstein sa en gång att det finns två saker som är oändliga – universum och människans dumhet. Gällande universum var han dock inte helt säker.

Hammers verkar ha väldigt svårt att förstå det där med hur bra man egentligen är. Man insåg inte att man borde förlorat mot Nybro borta, Grums hemma eller Tranås borta. Med detta handikapp så vann man istället dessa matcherna av någon oförklarlig anledning. Man uppvisade en gränslös dumhet när man faktiskt spelade bättre än man var. Med andra ord hade Einstein rätt.

Om vi ska se mer nyktert på det så kan man inte annat än bli imponerad av årets HHF. Man har inte många ”spetsspelare” i laget och förmodligen den minsta spelarbudgeten i hela södra Allettan. Ändå får man ihop detta lag till seriens bästa kollektiv. Ett kollektiv som i sina bättre stunder kan välta vilken motståndare de vill. Ett kollektiv som också i sina sämre stunder också förlorar matcher man kanske trodde de skulle vinna. Det vi kan lära oss av detta är att årets pånyttfödda Hammers är lika tillförlitliga som ett vallöfte. När de är bra och får matchen dit de vill så landas tre poäng. När kollektivet inte riktigt kuggar så åker man på de mest fantastiska förlusterna.

I de två inledande mötena lagen emellan så är det delad pott på de sex poängen. Hammers vinner hemmamatchen med 1-0 efter att ha parkerat en hel koflock framför eget mål. En koflock som gav Troja fullt utvecklad koskräck. Troja var det spelförande laget men Hammers fredade sig med bravur. I Ljungby Arena var det inget snack om saken. Hammers tar ledningen tidigt och Troja kvitterar innan första perioden är över. I andra perioden tar Troja fram slaktmasken och skingrar koflocken en gång för alla. Efter mål av Åkesson och Edström x 2 så är matchen över och efter ytterligare fyra mål i tredje så landar slutresultatet i 6-3 till Troja.

Troja har inlett årets Alletta med ganska bra puckkontroll men har förtvivlat svårt att göra ett par mål och sedan stänga ner matchen. Något som straffat sig ganska hårt såhär långt. Det är inte så att laget läcker bakåt eller är helt oförmögna att göra mål utan just att hålla en ledning. I samtliga matcher utom premiären så har Troja någon gång i matchen varit i förarposition. En ledning som man inte lyckas knyta ihop och som sedan kan kopplas till poängtapp.

Här har hemmalaget en hel del att jobba på. Att kunna ta ledningen och sedan spela enkelt och smart för att sedan nyttja läget att utöka den.

I kvällens match finns egentligen egentligen bara ett recept. Hammers måste som vanligt förlita sig på reinkarnerade Pärna och hans parhäst Åkesson. Hammers har en förstalina av hög klass och får inte dessa grabbarna egen lekstuga så brukar det bli tufft för HHF att ta poäng. För Trojas del så vore det en moralboost om laget kunde få en ledning på några mål och sedan kunna spela av matchen under kontrollerade former. Med andra ord tillbaka till det som stundtals såg bra ut i höstas. Helt enkelt att få en match där man inte hamnar i något stressmoment.

Nu är det ju inte så enkelt att Hammers kommer bjuda Troja på en stressfri match. Med tanke på att hemmalaget är djupt infekterat av Trojasjukan så kommer matchutvecklingen vara det som också avgör resultatet. Om Hammers kan hålla ihop sig i matchen och tvinga Troja till stressad offensiv så kommer Hammers också ta poäng. Samtidigt är Troja såpass bra att Hammers ändå måste göra en riktigt bra insats för att lyckas med detta. Om den trojanska hästen får ägglossning med ett par tre måls ledning så kommer man inte heller tappa matchen ikväll. Fokuset kommer vara för stort för det.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!