Inför: IF Troja/Ljungby – Halmstad HFTroja kommer in i matchen med tre poäng från Mörrum. En match som var ojämnare än resultatet visar. GOIS kröp närmare i tredje men att kalla segern hotad är väl att lägga för mycket vatten på skomakarens barn. Troja hade en behaglig fyramålsledning efter en fin lyckominut i andra perioden och det hade varit säsongens kollaps i södra ettan om GOIS tagit in det. Nu blev det inte så. GOIS kom närmare för att Troja slappnade av i försvaret.

Halmstad tog med sig två poäng hemma mot nyfödda Tranås. Man hämtar in ett tvåmålsunderläge de sista tio minuterna av ordinarie tid. Ett ganska logiskt resultat sett till vad Hammers presterat i år.

För är det något Hammers har gjort så är det att prestera. Det som ingen blir klok på är dock prestationen. Man spelar de tio första omgångarna som Scans egna lager av cognacsmedvurst. Hela charkdisken står uppställ framför mål och man satsar på att få in en puck eller två – på kontring. Men detta var ju de tio första omgångarna.

De senaste fem omgångarna har man varit hela seriens burk med vita bönor. Bönor som sätter fart på saker i alla öppningar. För efter att ha kört tio omgångar där det inte gjordes mycket mer än tre mål i matchen så har något hänt. Det verkar som om Hammers glömt bort att prioritera försvaret. I de tio första matcherna mäktade man med 22 mål eller 2,2 mål framåt i snitt. De sista fem har man lagt uppåttjack i den vilda hästen i den vilda västern och levererar pang-panghockey från den övre skolan. Senaste fem matcherna har man gjort 25 mål eller exakt fem mål i snitt.

Den grandiosa peaken av Hammers Buffalo Bill-offensiv kom väl nere i Kallinge när man vann en galen match med 6-8. Då låg man ändå under med 4-1 efter halva matchen.

Man blir inte klok på årets Hammers.

Vad kan vi förvänta oss ikväll? Kommer Scan-Hammers eller Buffalo Bill-Hammers? Ja, det kan nog bli vilken som. Mest talar för den offensiva Buffalon då det är så man spelat det senaste matcherna. Men med tanke på den schizofreni som laget verkar ha fått så kan ingen veta. Som publik skulle man föredra Buffaloversionen framför Scanvursten. Men vi får nog vänta tills 18.00 ikväll för att få facit.

Troja har vunnit sina senaste matcher. Inte kanske på det där hundraprocentigt övertygande sättet men man tar hem poängen. En stark egenskap. I förra mötet stod Scanhammers för motståndet och Troja lyckades inte öppna den hårt vaccumförpackade korven inför 4000 personer i Halmstad. Man fick åka hem utan pålägg på mackan.

Möter man samma Scanhammers ikväll så är det uthållighet i offensiven som gäller. Att våga lita på att målet kommer ramla in om man bara jobbar tillräckligt hårt. Det vill säga att inte gå bort sig så det blir kontringar.

Möter man Buffalohammers så blir det genast andra förutsättningar. Då gäller det att försvaret är på tå. Då går det inte att stå som någon halvtrött karaktär från Walking Dead och hoppas att Halmstad missar. För de har nu bevisat att de också kan göra mål. Men om Troja – som de gjort i många matcher – kan hålla motståndarna längs med sargerna så är utsikterna goda.

Men som vanligt så kommer lagens inställning att vara den viktigaste faktorn i kvällens match.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!