Inför: IF Troja Ljungby – Halmstad HF

ÄNTLIGEN!

Härmed förklarar jag den svenska sommaren för död. Mygg, knott, sommargäster, turister, Astrid Lindgrens Värld, Skara Sommarland, Tylösand och allt annat somrig kan nu krypa in under era stenar och inte visa er igen förrän i maj. Nu vidtar nåt så mycket viktigare än enkel förströelse på plastiga nöjesparker. Ikväll släpps gummit loss i Ljungby Arena.

Både IF Troja-Ljungby och Halmstad HF spelar ikväll sina första träningsmatcher för säsongen. Två lag som haft en hel del spelaromsättning sen förra säsongen. Troja som – av naturliga skäl – tappat i princip hela stommen sen förra året ska börja bygga på nytt under ledning av Roger Forsberg. Halmstad blev av med samtliga kungar av sand (Martin Pärna, Erik Borg, Gustaf Berling) föregående säsong när det stod klart att de skulle missa play-off.

Jag ska inte hymla om kvällens match. Finns ingen anledning. Troja kommer mala ner Halmstad till den milda grad att Östra Stranden kommer ha reservsand i 50 år. 21.10 ikväll kommer Gessle börja komponera på ett nytt melankoliskt mästerverk om hur det är att vandra ensam i regn som väderflickorna på TV 2 inte kunde förutspå. Det kommer bli tuffa tider för en del.

Det är två lag med helt olika förutsättningar. Troja har värvat ihop en kompetent ettantrupp medans Halmstad i stora drag värvat blygt. Därför sticker jag ut hakan direkt och vågar påstå att det kommer visa på klasskillnad ikväll. Även om resultatet kanske inte kommer spegla spelet så bör ändå den större spetsen hos Troja avgöra detta tämligen enkelt. Utan att hymla så har Troja en trupp för allettan. Utan att hymla kommer nog Halmstad få vara glada om de får fart på skydden och undviker negativt kval till våren.

Fast å andra sidan… Vem förutsåg att Tylösandskungarna BB&P skulle ösa in sådär 2000p förra säsongen?

Några att hålla ett extra öga på ikväll är:

Wictor Ragnewall: Enligt den släppta laguppställningen kommer han få förtroendet mellan järnstängerna ikväll. Ska bli kul att se hur han agerar.

Gustaf Berling: Var förra säsongen en slump eller kommer han fortsätta leverera?

Mikael Roslund: Trojabekantingen som återvänder. Kommer han ta nästa steg under Forsberg?

Troja ställer upp följande:

Målvakt:

Ragnewall

Backar:

Nielsen – A. Johansson

T. Johansson – Ernstig

Karlsson – Malmborg

Forwards:

Byström-Johansson – Wermelin – Olsson

Berling – Lindholm – Sjögren

Törnqvist – Andersson – Åkesson

Roslund – Morberg – Andréen

 

//Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: mrtroy15

Synpunkter – åsikter – tips: mr.troy@div1hockey.com

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!