Inför: IF Troja/Ljungby – Hanhals IF

Ikväll blir det botten mot toppen. Ett möte som i sig redan borde vara avgjort på förhand om man ser till tabellen. Hanhals har lyckats med bedriften att ännu inte ha en seger på ordinarie tid. Man har lyckats vinna en match på overtime samt två på straffar och således spelat hem sex poäng. Detta på tio omgångar.Troja tog ånyo tre pinnar borta mot Vimmerby, i något som mest kan liknas vid en stabil bortaseger. Varken VHC eller Troja gjorde kanske sin bästa match för säsongen och det som avgjorde var helt enkelt det bättre laget för dagen. VHC försökte men mötte seriens bästa defensiv. En defensiv som snittar ungefär ett mål bakåt per match om vi pratar fem mot fem. Gör man bara ett mål framåt så ger man sig inte själva chansen att vinna matchen. Om man som Troja istället bara släpper in ett eller två bakåt så ger man sig själv chansen att vinna alla matcher. Det var det som hände i Vimmerby.

Därför kan kvällens drabbning bara sluta på ett sätt. Troja kommer ta tre nya poäng. Förutom att Kings tog en pinne av Troja förra året så har man åtta raka förluster mot Troja. Dessutom med ganska klara siffror. Målskillnaden i Trojas favör på dessa åtta matcherna är 32-12 och normalresultatet är en tremålsvinst för Troja.

Med andra ord. Ingenting talar för Hanhals ikväll. Med sex förluster på de sju senaste matcherna så är Kings lite under isen just nu. Med endast ett måttligt powerplay och ett riktigt uselt boxplay så ger man sig inte heller chansen att vinna. Det spelar egentligen ingen roll vad man tittar på när det gäller Kings just nu. Man presterar som ett lag för undre halvan på alla nivåer och man har den nästjumboplats man förtjänar. Dock är det förvånande då man inte haft så stor spelaromsättning. Den post som sticker ut mest är målvaktssidan. Varken Scott Hector eller Mathias Israelsson har nått upp i mycket mer än 88% och det är för lågt om man vill ta poäng i matcherna. Målvaktssidan var också ett frågetecken inför denna säsong.

Mikael Mjörnberg – en av hockeyettans flitigaste skribenter – utsåg Troja till ett tråkigt lag i veckan. Det har han helt rätt i. Troja har den tryggheten i år att man inte behöver åka runt och spela gladhockey. Man åker runt och spelar hockey som vinner matcher. Mot VHC var det tydligt, som i många andra matcher, att Troja i år inte ser det som ett självändamål att forechecka sönder motståndarna. Förra året ville man gärna stiga upp och sätta pressen direkt på offensiva blå med hjälp av backarna. Ett spel som ger en väldig puckdominans och långa anfall när det fungerar. När det inte fungerar så får man massor av kontringar på sig. Det har vi inte sett något av i år. Det är en av förklaringarna till att man faktiskt tuggar hem poängen i de flesta matcherna.

Troja tillåter sig själva att vara tråkiga.

Troja kommer förmodligen vara ganska tråkiga även ikväll. Tendensen har dock varit att man är aningen mindre tråkiga hemma. Vi kommer sannolikt få se ett Troja som kommer äga denna matchen ganska klart. Speciellt med tanke på att man gör alla spelets delar så mycket bättre än Hanhals just nu.

Allt annat än tre poäng till Troja ikväll och det kommer vara en av de större skrällarna i södra ettan denna säsongen.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Konversera? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!