Inför: IF Troja/Ljungby – Hanhals IF

Det är dags att dra upp varningsflaggen högst upp i mesanmasten. Hanhals IF kommer ikväll på besök till Ljungby Arena, för att spela om poäng som båda lagen är i stort behov av. Varningsflaggen hissas av den enkla anledningen att Hanhals kanske har den bästa formkurvan för tillfället av alla lag. Man har på senare tid avfärdat lag från både botten och toppen och tagit sina poäng. Vilket gett att de nu – lite överraskande – är med i racet om platserna till Allettan.

Troja studsade tillbaka i senaste matchen mot Tyringe där man tog full pott efter tre matchers motgång. En match som man kanske inte vann på ett helt övertygande sätt men där alla gjorde sitt jobb utan större misstag. Detta gav tillfälligt andrum i kampen kring strecket.

HIF har de senaste två matcherna tagit segrar mot Vimmerby och Nybro – båda matcherna med resultatet 3-1. Vikings och VHC är inget dussinmotstånd utan man har helt enkelt spelat bra för dessa poängen. Därav finns alla förutsättningar att slå även Troja ikväll.

Det som troligtvis kommer avgöra kvällens match är förmågan att visa tålamod. Det laget som tror på sin gameplan och håller sig till den kommer sannolikt ta hem bataljen. Det Troja gör, i vissa matcher, är att man går ut och vill avgöra matcher i ett tidigt skede, vilket gjort att man fuskat lite i försvarsarbetet eller begått kostsamma misstag. Misstag som också kostat en hel del poäng.

Nytt för ikväll är att Trojas egna center, Alfred Andersson, valt att bryta kontraktet och lämnar därmed en öppen centerplats. Ett tungt avbräck för Troja då Alfred varit en av de mer tongivande spelarna under första halvan av serien. Troja jagar ersättare men har ännu inte fått något klart. Därmed upplöses Fireline. Mikael Roslund och Mattias Åkesson kommer få en ny lekkamrat och nu återstår att se vad det leder till. Vi önskar Alfred all lycka i framtiden och tackar ödmjukast för hans insatser i Troja. Tack Alfred.

I Hanhals hittar vi trojabekantingen Max Lindroth som gjort succé i södra Hockeyettan – igen. Detta gav honom möjligheten att få ansluta till Frölunda när deras backbesättning drog på sig för många skador. Detta är inget annat än ett bra betyg för Max. Vi är ganska många som gärna hade sett honom i Troja även denna säsong med, sin härliga skridskoåkning och sina offensiva kvalitéer, men verkligheten ville något annat och Max återvände hem till HIF.

Andra att hålla ögonen lite extra på är HIFs Robin Carlsson som samlat på sig nio mål samt Mattias Elfström med sina sju. Tillsammans med Pontus Andreasson har denna andrakedja levererat på sistone.

Så vad tror vi då om kvällens match? Mr Troys avancerade gissning blir att detta kommer bli en tämligen målsnål tillställning. Hanhals vinner inte matcherna på grund av sin blixtrande offensiv utan för att det är ett tight lag bakåt. Troja har förhoppningsvis gjort en lite omstart och kommer välja disciplin framför offensivt risktagande. Därav så tror jag att lagen kommer försöka gnugga och gnida sig till tre poäng istället för att köra på öppna spjäll.

Det kan till och med bli så att allt kommer avgöras i special teams där ett eller två mål i PP för något lag kommer vara matchavgörande. Om det blir så återstår att se ikväll. Oavsett så kommer vi på läktaren att uppskatta en tight och trevlig match med lite spänning.

//Mr Troy

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!