Inför: IF Troja/Ljungby – HC Dalen

Då var det dags igen.

Efter en längre matchlös period på grund av högt skadeläge så brakar det i eftermiddag loss igen. Klockan 16.00 sker återmötet mellan Troja och Dalen. Förra söndagens match, i Taberg, slutade 3-2 i Dalens favör.

Det glädjande inför kvällens match är att samtliga spelare i Troja, utom Tobias Törnqvist och Anton Olsson, är disponibla.

HC Dalen har gått starkt under försäsongen. Vinst i fem av sex matcher påvisar lite av den kvalité som årets Dalen besitter. Och onekligen ser truppen intressant ut med flertalet kvalitétsspelare. Kalle Hult, Victor Romfors och Jonathan Tholander är vass spets framåt. Kompletterat med en habil backsida och två hyfsade målvakter så kommer Troja verkligen få stå på tårna idag om de ska rubba Per Gustafssons lagbygge.

Troja har levererat lite blandat under försäsongen. Två inledande insatser mot Halmstad HF och Tranås AIF där Troja ägde matcherna men hade svårt att bryta sig in och leverera skott och avslut från slottet.

ICA Oxen Cup i Mariestad inleddes med två segrar. Först 0-7 mot Grums IK. En match som endast kan benämnas som en mindre värdemätare. Grums är ett lag Troja ska slå i 11 matcher av 10. Efter det följde match mot Mariestad som vanns med 4-1. Denna match säger heller inte så mycket då Mariestad BOIS var kraftigt brandskattade med skador. Således kan man inte dra några större slutsatser kring denna matchen heller.

Avslutningen, och final, i cupen stod mot Herlev och blev en match där Troja aldrig var nära att rubba danskarna. Å andra sidan har Herlev visat att de kan slå de flesta hockeyettanklubbarna i Sverige.

Borta mot HC Dalen senast så fick Troja ta huvudet under axeln och åka hem och tugga på förlustbenet. Men med 7-8 spelare borta får man svårt att stå upp mot HC Dalen som faktiskt bör vara med om Allettanplatser till jul.

Det jag vill se ikväll är full gas från Troja. Jag vill se spelare som vågar gå in och ta stryk framför mål. Jag vill se mer aggressivitet och jävlar anamma. Faktiskt vill jag se detta från båda lagen. Seriepremiären är bara en vecka bort och nu är det dags att steppa upp.

Jag vill se Dalenspelare som visar upp att de faktiskt vill spela Allettan i januari. Jag vill se Dalenspelare som vågar ta dueller och som vågar ta för sig.

Jag bedömmer att Troja har bredare bredd på kvalitén än vad Dalen har och detta bör fälla avgörandet i eftermiddag. Samtidigt är Dalen långt ifrån ofarliga med den spets de har.

Jag gissar att vi får se en match som slutar 3-3 ikväll och att jag i matchanalysen senare kan känna att det var två lag på väg i rätt riktning. Med en vecka kvar till premiären är det inte läge att börja vilse.

KLockan 19 ikväll kommer uppföljningen.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på twitter: mrtroy15

Synpunkter – Åsikter – Tips? Maila: mr.troy@div1hockey.se

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!