Inför: IF Troja/Ljungby – Helsingborgs HC

Besvikelsen är nog stor nu när det visar sig att matchkallelsen som Troja delade på sociala medier var fake news. Det är inte Helsingborgs IF som gästar Ljungby Arena ikväll utan staden väljer att skicka hockeylaget istället.

Förvisso hade det varit en ynnest att få se Granen på skridskor men efter att par byten hade nog underhållsvärdet fallit dramatiskt – tillsammans med Granen.

Istället får vi se HHC denna onsdagskväll. HHC har haft en blytung inledning på serien såhär långt och endast spelat ihop två poäng. Ska man dessutom vara ärlig så finns det inte heller speciellt mycket som talar för HHC ikväll heller. Under kan dock ske.

IF Troja/Ljungby däremot har lastat loket fullt med kol och eldat ångpannan till kokpunkten. Just nu har man det flyt som saknades i inledningen av serien.

Trojas enda egentliga arkilleshäl är att man tydligen måste underprestera i första perioden för att sedan vända steken sista 40 minuterna.

Framåt 21.15 ikväll vet vi om HHC lyckas stå upp mot Trojasnurren eller om de gjorde den franska nationalmanövern i att vifta med den vita flaggen. Det enda som just talar för HHC är väl att just absolut inget talar för dem.

Troja – däremot – har matchen i sina egna händer. Går man ut och kör som man gjort tidigare så kommer sannolikt de tre poängen stanna i Ljungby. Underskattar man och går in lojt – ja, då är alla lag i serien bra nog för att utmana.

// Mr Troy

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!