Inför: IF Troja/Ljungby – Huddinge IK

Ikväll stundar finbesök från den Kungliga Hufudstaden. Det är inte Gurra Sexton som vi pratar om nu, utan gamla kölvattensklubben Huddinge IK som står för kvällens motstånd.

Troja kommer till match med ett lite svårtolkat facit. Man är obesegrade såhär långt och är helt klart med i toppen men har ändå inte fått spelet att lossna fullt ut. Lossna på så sätt att man går in och dominerar en match i 60 minuter – både spelmässigt och målmässigt. Det kunde man göra i höstserien på ett förtjänstfullt sätt men har inte riktigt fått till samma flow i Allettan.

Senaste matchen mot Grums gav inte heller något direkt positivt att ta fasta på. Man åkte helt enkelt runt och tjurade stora delar av matchen. Det känns lite som att Trojas självförtroende står och väger lite nu. Förlust ikväll och det finns en risk att vi kan se början på en negativ trend. Vinst ikväll och den förlösande stenen kan ramla av bröstkorgen och det blir fullt kör de kommande omgångarna.

Huddinge har spelat in fem poäng de fyra första omgångarna. Helt i linje med vad som var förväntat av laget. Man öppnade med vinst mot Visby, följde upp med förlust mot Vimmerby, vann i förlängning mot Hanhals borta för att sist runda av med torsk hemma mot Kristianstad.

Det råder väl föga ifrågasättande i kring att Huddinge kanske visar upp en lite svagare trupp än man brukar. Dock vet ju alla att det där kommer svänga tillbaka när de får in nya lovande spelare med tiden.

Dock har inte årets utgåva av Huddinge skrämt motståndarna likbleka. Man slutade två i höstserien – klart akterseglade av Hudiksvall. Ingen supertung merit direkt då Hockeyettan Östra inte heller gjort sig känd för att vara den tuffaste.

Dock finns där några utropstecken i Huddinges trupp. Andreas Maier och Oscar Bergkvist utgör helt klart lagets största offensiva hot. Som komplement bakåt finns backarna Robin Karlsson och Lukas Carlsson som bidrar starkt till lagets starka defensiv. En defensiv som inte ska underskattas då Huddinge under hela höstserien släppte in förhållandevis lite mål.

Får Huddinge ihop det ikväll kan de mycket väl överraska och ta med sig poäng från Småland.

För Trojas del innebär kvällens match att alla vill se en studs uppåt. När Troja maler på så maler man på riktigt bra och det finns få lag som orkar stå emot. Dock har detta maleri – i stora drag – uteblivit de första fyra matcherna.

Det som gör Troja så starkt – och som ger en reell chans att vinna kvällens match – är att laget fungerar bra som lag. Man har inga poängsprutor utan samtliga spelare bidrar med mål framåt. Detta i kombo med att även Troja visar upp en stabil defensiv gör att man tar sina poäng trots sämre spel. Där i ligger Trojas chans att gå vinnande ur kvällens drabbning. Får man hål på Huddinge och lite flyt i spelet så kan lagets andra trepoängare vara ett faktum.

För övrigt. Med kölvattensklubb menade jag att Huddinge i alla år fått ligga och glida bakom AIK och Djurgården men samtidigt också varit Stockholmsregionens tredje bästa lag över tid. Ett av de få lag från riktnummer 08 som faktiskt  på allvar utmanat om en plats i Hockeyallsvenskan.

Om några timmar har vi facit.

// Mr Troy

Åsikter – Tips – Synpunkter? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!