Inför: IF Troja/Ljungby – Kallinge/Ronneby IF

Ikväll avverkas omgång nio för Troja och KRIF. Två lag som huserar på plats två respektive tre med endast en poängs skillnad. Därmed kan vi se fram emot en härlig sexpoängsmatch där förlorande lag får en betydligt brokigare väg mot seriesegern.Det som är intressant, dessa två ständiga topplag emellan, är den statistik som talar för Troja. På deras senaste sexton matcher har Troja avgått med segern 12 gånger medans KRIF endast vunnit fyra. Man tog en match i förra årets Alletta men sen får man backa ända till den 24:e Januari 2016 för att hitta näst senaste vinst. Nästan så man vill påstå att Troja är lite av ett boogieteam för KRIF.

Hur har KRIF:s resa sett ut hittills? Man har pinglat till Dalen, Kalmar, Borås, Vimmerby och Hanhals. Tappat poäng mot Mörrum och Nybro där man bara fått med sig en pinne. Torsk har man fått mot Halmstad.

Ja, detta Hammers. När ska de inse att det är dags att börja förlora?

Vad ska man säga om poängtappen. Hammersmatchen är inte mycket att pynta julgranen med. Hammers vinner med 1-0 och får glädjas åt det. Det ska enligt rapporter ha varit en match som egentligen kunde slutat hur som helst. Men man får väl förvänta att Hammers gjorde som mot Troja – man backade in sex spelare i egna målgården i någon form av bandytaktik. Två pinnar tappade i det heta derbyt mot Mörrum är det inte heller många gäddor som plaskar i vassen för. Ett derby är ett derby. Att förlora två pinnar mot Nybro är heller inget konstigt.

Därmed kan vi sammanfatta KRIF:s säsong med att man är med – i allra högsta grad. Det kändes inte som att KRIF skulle vara med på samma sätt i år men man ser vad lite nedskruvade förväntningar kan göra.

Man tappade en del potens inför denna säsongen men fick samtidigt in en del också. Victor Laz har levt upp till förväntningarna. Alexander Heiver verkar få sitt stora seniorgenombrott denna säsong. Erik Brissle och Sebastian Magnusson levererar enligt förväntan. Med andra ord så har tomten lyckats köpa snören för att kunna knyta ihop hela paketet i år.

Troja tuffar på. Förutom lilla plumpen mot ovan nämnda Hammers så har man presterat likvärdigt som KRIF. Man tappar två pinnar mot Nybro senast i en match som egentligen kunde slutat hur som helst. Två lag åkte runt och hade respekt för varandra och i dessa matcherna brukar de vinna som visar minst respekt. Vi ska inte glömma av att både Anton Svensson i hemmamålet och Robin Johansson i bortamålet gjorde två stabila insatser. Det förklarar resultatet till viss del.

För- och nackdelar till respektive lag hittar man utan större problem. Troja har seriens bästa boxplay med 92,31% medans KRIF når upp i 79,17%. På powerplaysidan kommer hemmalaget upp i 22,22% medans gästerna ligger på 18,75%. Således liten fördel till Troja i special teams.

Ser vi på fair play så är Troja och KRIF likvärdiga. Man har dragit på sig 26 respektive 25 tvåminutare. Utöver det så har Troja lyckats dra på sig inte mindre än fem femminutare. Vissa av dem tämligen tveksamma men det säger ändå en del om disciplinen.

Sammanfatta detta kan man göra med att det är två lag som hittills har levererat likvärdigt i serien. Det enda som talar för eller emot i kvällens drabbning är att Troja rent historiskt brukat vinna mot KRIF. Men som vi alla vet. Historiska slag vinner inga nya. När pucken släpps är det sextio nya minuter som måste vinnas.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Tankar – Tyckande – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

 


Dela inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!