Inför: IF Troja/Ljungby – Kallinge/Ronneby IFOmgång 2 brakar loss klockan 19.00 ikväll.

KRIF kommer till match med en behaglig vinst mot Visby/Roma i ryggen. En vinst som ändå satt en bit inne då man bara hade 1-0 med sig in i tredje perioden. Men till skillnad mot Troja så klev lagets poängmaskiner fram och bärgade hem alla tre pinnarna till KRIF. För övrigt så påminde matchen ganska mycket om den som Troja fick mot Mariestad. En tight och bufflig match med en hel del utvisningar. Vilket faktiskt inte är att förvänta annat när man möter Visby/Roma.

Troja kammade som bekant noll uppe i Mariehus Arena trots att man kanske spelmässigt i alla fall var värda poäng. Mariestad var bra men inte övertygande bra på något sätt. Dock gick Troja rakt in i BoIS favoritspel – att stöka och böka och få motståndarna ur balans. Det är inte första gången de lyckas och inte sista heller.

Kvällens match kommer dock bli helt annorlunda för båda lagen. Varken IFTL eller KRIF har som spelidé att spela ”grishockey”. Snarare är det två lag som vill spela hockey och har tillräckligt skickliga spelare för att göra det. Självklart är det inte alltid ett vinnande koncept men det är ett trevligt koncept att titta på.

Som jag tidigare nämn så brukar Troja ta poäng mot kvällens motståndare. Statistiken väger ganska kraftigt över för Trojas del. Dock torskade man senast – i Kallinge – med 4-2 efter en ganska måttlig insats. Eller om man ska uttrycka det som så att KRIF faktiskt hade lite mer att spela för den matchen. Därav var man lite hetare än Troja den gången. För det är två lag som ändå är såpass jämnbra att det inte går att slå av några procent på tempot och tro att man ska vinna. Slår något av lagen av på skärpan så slutar det inte i torsk utan i en hel fiskpinnefabrik faktiskt.

Dock skulle jag inför denna matchen våga påstå att Troja, i år, är ett lite bättre lag. Om nu Troja bara vågar spela mer rakt än runt – vilket man inte gjorde mot Bois – så kommer tre poäng med största sannolikhet att hamna hos hemmalaget. Men då kräver det att några spelare lyfter sig jämfört med senaste matchen. Man måste sluta upp med alla alibiåkningar och istället ta en rakare väg in. Man får helt enkelt sätta på sig buffelhjälmen och börja stöka lite mer.

KRIF har alla chanser i världen att störa ut Troja. När den röda trojanska maskinen kastat in all kol i pannan så kan det bli ett jäkla tryck på motståndaren. Men vi har sett det mot Hammers, Borås och Tranås att om inte utdelningen kommer så kör gärna Troja fast. Kan man få in denna frustrationen hos hemmalaget så ska vi inte bortse ifrån att KRIF plockar med sig poäng hem. Under förutsättning att man själva lyckas tighta till bakåt. Framåt ska man nog nämligen vara glada om man gör mer än två mål.

Oavsett så kommer vi som vanligt få se en trevlig hockeymatch mellan dessa två lag. En hockeymatch som kommer handla mer om spel och finess än vad båda lagen fick uppleva i grisomgång 1.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!