Inför: IF Troja/Ljungby – Kallinge/Ronneby IF

I denna stund rullar en buss genom de småländska skogarna med en last full av vita änglar. KRIFs supporterklubb, White Angels, har organiserat en resa till Ljungby Arena denna afton. Det bäddar för en bra inramning till kvällens match.

Troja fick sig en skyffel i ansiktet av Vimmerby senast, i den kanske bästa matchen såhär långt i hockeyettan södra. Något som dock inte hjälpte Troja då man förlorade special teams klart och VHC lyckades göra tre mål i denna spelform. Återstår att se om Troja kan studsa tillbaka direkt eller om KRIF tänker sätta käppar i den trojanska hästens gallopperande ben.

KRIF tog sig senast an Kalmar HC på bortaplan och åkte därifrån med tre inspelade poäng, efter att Viktor Holmqvist gjort ett hattrick. Det sägs att denna segern inte på något sätt var orättvis utan KRIF hade koll från början till slut. Ett KRIF som dock blandat och gett en del i serieinledningen och var det första lag ut som det började snackas kris kring. Man köpte sig en hel del andrum genom trepoängaren borta mot KHC och tar man tre nya poäng ikväll så är man i högsta grad med i fighten om topplaceringarna.

Som styrka – eller svaghet hur man nu ser det – så har KRIF fördelat poänggörandet väldigt brett i truppen såhär långt. Tio spelare har gjort mellan fem och nio poäng de första nio matcherna. I normalfallet tyder det på en trupp som inte riktigt fått igång sin spets utan målen ramlar in lite slumpvis. Men låt er inte bedras. Det haglar av spets i KRIF. När dessutom Lehman och Söder finns med så är väl risken överhängande att släkten blir värst och att de kommer ligga bakom nåt mål mot sitt gamla lag.

I Troja, däremot, har poängen fördelats annorlunda. Fireline med Åkesson, Roslund och Andersson har producerat 34 poäng. Näst bästa formation med Lindholm, Berling och Törnqvist har skrapat ihop 26 poäng totalt. Med andra ord lever Troja hårdare på två kedjor framåt och två kedjor som också producerat i ett antal matcher. Men låt er inte bedras. Man kan inte leva på gamla meriter.

Oavsett så kommer det bli en intressant match att följa ikväll. Det är en sexpoängsmatch i racet kring platserna till allettan. Vinnande lag kommer få andrum, medans förlorande lag åter går in i en uppförsbacke.

Återstår också att se är om White Angels lever upp till ryktet om att vara en av de bästa supporterklubbarna i Sverige. Det vi vet nu är att de sitter på Old Mike´s och förbereder sig med mat och röstolja. Välkomna till Ljungby Arena om knappa tre timmar.

Frågan är också. Kommer ljungbypubliken att hjälpa Troja framåt ikväll? Det hoppas vi alla på.

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Åsikter – Synpunkter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!