Inför: IF Troja/Ljungby – Kalmar HC

 

Ikväll smäller det till med full omgång i Hockeyettan Södra. Det är också denna omgång då det utspelar sig ett flertal högintressanta matcher där tonen skall sättas vart man hör hemma i tabellen.

Förutom Trojas match så brakar KRIF och Vikings ihop nere i Soft Center, i säsongens första riktiga sexpoängsmatch. Utöver det så gör Tyringe och Mörrum upp om jumboplatsen. Hanhals och Vimmerby gör upp i en match som kommer vara avgörande vilket lag som tar häng på Allettanplatserna efter jul. Med andra ord så innehåller nästan samtliga matcher en del att spela om.Troja och Kalmar går till match med följande förutsättning. Vinner Troja så får Kalmar det svårare att ta hem seriesegern och hemmalaget skaffar sig en liten lucka i toppen. Vinner Kalmar så tar man häng på seriesegern. Med andra ord så har båda lagen en hel del att spela för och faktiskt – speciellt för Kalmar – en del att förlora inför framtiden.

 

Hur ser det då ut i KHC?

Kalmar har inte fått den övertygande start som man kanske önskade. Framför allt har man tappat några onödiga poäng hemma mot Hanhals och Tranås. Framför allt i den senare matchen där KHC ägde hela tillställningen men Tranås lyckades med konststycket att göra fyra mål på tre skott – om man ska lyssna på rapporterna.

Offensivt har det inte sett helt tokigt ut för KHC utan man är – med den spets som finns – ett lag som man ska ha respekt för när de passerar anfallsblå. Det är snarare bakåt som problemet legat i år. Man har helt enkelt släppt in lite för mycket och för enkelt. Ja, det påminner faktiskt en del om Trojas säsong förra året där man kunde äga matcher utan att vinna dem.

För övrigt så har KHC:s nyförvärv levererat helt okej. Man luggade ju både Vikings och Dalen på sina bästa spelare och de har ändå inlett serien okej. Inte på topp men helt okej. Lite mer lir ihop och detta kommer sannolikt bli bra.

 

Hur ser det då ut i Troja?

Troja har ju som alla vet gått som tåget. En fullständigt perfektionerad vinstmaskin där de ihopslipade kuggarna ljudlöst går i varandra – i en härlig symbios med den schwieziska klockoljan. Med andra ord ett sagolikt mästerverk till symfoni – komponerad av herrarna Forsberg och Benker.

Eller?

Man inleder med att faktiskt köra över Tranås med 4-1 där siffrorna snarare var i underkant. Följer upp detta med att utklassa Tyringe med 7-0. I tredje matchen spelar man dåligt och lyckas stjäla tre poäng av Dalen. En stöld man borde be om ursäkt för.

Senaste matchen mot Mörrum kanske upplevdes som mer spännande än den var. Javisst fick Mörrum kontakt via en reducering i tredje men sett över tre perioder så blev det aldrig nåt brand i halmtaket. Troja vann den matchen rättvist efter att egentligen bara spelat bra i en period.

Men så räcker det att spela bra i en period om man som Troja nu fått en pånyttfödd Mattias Åkesson. Mattias lyckas vara inblandad i det mesta. Tillsammans med Oscar Öhman så verkar det finnas mer spelglädje hos denna gamle trotjänare än det gjort på många år. Ikväll jubilerar han dessutom med sin 600:e match i Trojatröjan. Vi vet ju alla hur det gick när han jubilerade mot Södertälje för ett par år sedan.

 

Kort och gott kan man sammanfatta det hela med att vi kommer få se en match mellan två bra lag. Kalmar är långt ifrån någon enkel motståndare. Faktiskt lite av ett boogieteam för Troja. Förra året var det inte många glada miner efter de två matcherna mot KHC. I år har båda lagen en hel del nya spelare, men samma tränare, vilket innebär att KHC:s spelstil även i år kommer vara en svår nöt att knäcka för Forsberg. Därmed vågar man inte ta ut något i förskott.

Med andra ord. Om ni tänker oddsa pengar på matchen så lägg istället summan på vinst för KRIF mot Nybro. För denna match kommer inte handla om odds utan snarare lotteri.

 

// Mr Troy

Synpunkter – Åsikter – Tips? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15Dela inlägg:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!