Inför: IF Troja/Ljungby – Karlskrona HK

Ikväll kan HE Södra avgöras. Vinner Troja kan man korka upp skumpan och gå till hovslagaren för nya skor. Vinner KHK har man tätat till det fyrpoängsglapp som man teoretiskt har upp till hemmalaget.

KHK har gått bättre än jag trodde. Man har fått ihop ett relativt stabilt lag trots att man fått börja om från början. Det är inte så lätt som man kan tro att lyckas med detta säsong ett.

Ser vi bakåt så har KHK fått sina förluster mot Nybro i första omgången, väl uppläxade av Troja i november samt en uddamålsförlust i derbyt mot KRIF. Tre förluster som inte är så mycket att säga något om. För i resten av matcherna ser det stabilt ut. Man öser inte in mål men man kollapsar inte heller bakåt. 55 gjorda framåt kan jämföras med Trojas 70. 41 insläppta kan jämföras med Trojas 38. Så ja, det är ett stabilt lagbygge som kommer till jobbet varje dag.

Troja fick har gått igenom serien på ett lika stabilt sätt. De förluster man dragit på sig har snarare kommit på grund av eget kasst spel än att motståndaren varit överlägsna. För när energin finns där är man väldigt tunga att möta. Om inte annat fick KHK erfara detta i början på November när Troja smiskade till KHK med 0-3 i första perioden. Det gäller att vara på tårna från start.

I andra sedan så visade KHK att man också är ett bra lag. Man gör de kanske tio bästa minuterna jag sett något lag göra mot Troja de senaste två säsongerna. 0-3 förvandlades till 3-4 inför sista.

I kvällens match ser jag en liten fördel för Troja. Hemmalaget spelar oftast bättre mot bra motstånd där man inte möter en köttmur i mitten. Bogeyteamen har man snarare hittat bland lag som går lite sämre. En öppen och offensiv match kommer gynna hemmalaget.

För vi ska inte räkna bort att denna match inte bara handlar om seriesegern. Det handlar om att visa vem som har den bästa orkestern inför Allettan. En övertygande seger i kvällens match och självförtroendet kommer stiga oavsett vilket av lagen som det gäller.

Det är också det trista med höstserien. Förutom att komma topp fem så gäller den ingenting. Troja och KHK har ju i praktiken varit klara för AE i någon vecka vid detta laget.

Det vi då kan se fram emot ikväll är en toppmatch som kommer spelas av i ett absolut trevligt tempo. Nivåer ska sättas, markeringar ska göras, självförtroende ska boostas – därför kommer detta bli en härlig hockeymatch. En hockeymatch som till slut – tror jag – kommer sluta i hemmalagets fördel. Men jag har haft fel förr.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!