Inför: IF Troja/Ljungby – Kristianstad IK

Två mastodontmöten går av stapeln i Hockeyettan Södra ikväll. Vimmerby tar emot Kallinge/Ronneby i en match där KRIF bör ta poäng för att inte bli flåsade i nacken av lagen under strecket. Vimmerby, å andra sidan, har skaffat sig en trevlig tillvaro med åtta poäng neråt, med bara tolv kvar att spela om. För Trojas del kommer denna match att vara aningen avgörande huruvida IFTL ska ha en chans på seriesegern eller inte. Vimmerbytorsk och vinst för Troja kommer led till en direkt seriefinal på onsdag kväll i Vimmerby ishall.

I kvällen drabbning i Ljungby Arena står också massor på spel. Båda lagen kommer vilja ha dessa tre poängen för att ge sig själva en bra förutsättning framöver. Troja, med sina 36p, har en poängs marginal mot KIKs 35p. Som bonus har Troja en betydligt bättre målskillnad vilket kan ses som en extra bonuspoäng.

KIK har knackat lite på slutet och kommer till spel med en 1-3-förlust hemma mot ovan nämnda Vimmerby. De flesta av oss trodde nog att KIK vid det här laget skulle ha spelat till sig en ganska solid placering utan stress mot strecket nedåt. Dock är ju serien i år just också löjligt jämn så den marginalen är som bortblåst. Förlorar man dessutom ett par viktiga sexpoängsmatcher är fallet nedåt snabbt och brutalt. Efter kvällens match kan det vara så att KIK gått fråm en vinglig framfärd till en resa mot diket – i halv panik. Med andra ord så bör man ta poäng.

Man ska dock aldrig räkna bort KIK. Få lag i hockeyettan har så hög spets som just detta lag. Victor Löfstedt, Fredrik Hansson, Robin Sterner, Daniel Håkansson och många andra, är spelare som skulle gå in i toppkedjan hos vilken seriekonkurrent som helst. När dessa grabbarna är på spelhumör blir det otroligt jobbigt för motståndarna. I tillägg har man Joel Gistedt i mål som verkligen kan stänga en match när dagsformen är den rätta.

För Trojas del gäller samma sak som för KIK. Förlust och man är i högsta grad i streckdramatiken. En dramatik ingen vill se då Troja också har tuffast tänkbara motstånd kvar i de sista fyra matcherna. Verkligheten är att Troja i praktiken har fyra sexpoängsmatcher kvar. Den första ikväll. Till skillnad mot KIK har Troja studsat tillbaka lite på slutet och visar upp stabilitet. Dock har man kanske inte presterat samma övertygande spel som vid senaste vinstsviten. Men man är som sagt på rätt väg.

Trojas senaste förvärv, Lucas Venuto, blir inte spelklar tills ikväll. I tillägg missar Carl-Johan Sjögren och Gustaf Berling matchen vilket är ett stort avbräck och en fördel till KIK. Det öppnar upp för ett piggt inhopp av Eric Henricsson som gjorde det bra mot HHC borta.

Med andra ord så står mycket på spel ikväll och båda lagen kommer sannolikt att ta det lite försiktigt till en början. Som vanligt så brukar såna här matcher i slutändan också vinnas av det laget som vågade försöka vinna. Ängslighet är ingen god vän vid dessa tillfällen.

Oavsett matchresultat måste vi även ägna några ord åt Trojas evige trotjänare #33 Daniel ”Trucken” Karlsson som ikväll gör sin 700:e match för Troja. Inget annat än den största respekt till Trucken som fått vara med om en spännande resa med laget. Grattis Trucken till 700 matcher samt och det bör du fira med ett hattrick.

// Mr Troy

Åsikter – Tips – Synpunkter? Mail to: mr.troy@div1hockey.com

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15

 

Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!