Inför: IF Troja/Ljungby – Mariestad BoIS HCDå vänder serien. Mariestad kommer på besök till Ljungby Arena för en ny batalj dessa känslostinna lag emellan.

Som bekant tog BoIS matchen hemma med 3-1 efter att den haft alla tre ansikten. Första perioden till BoIS, andra perioden till Troja och sedan ganska jämnt i tredje. Det som avgjorde till hemmalagets fördel var att man helt enkelt var effektivare än Troja i den matchen.

Det är en ganska oklar form form gästerna kommer med. Senast pinglade man till Nybro på hemmaplan men innan dess kom man från tre raka matcher utan vinst. Just den ojämna formen är också förklaringen till att huserar på sin stabila sjundeplats. Man lyckas inte knyta ihop tomtepaketet och vinna ett par tre matcher på raken. Ser man över alla nio matcherna så har inte BoIS haft en bättre eller sämre period utan man vinner och förlorar helt random.

Troja har fått fart på rören de sista fyra matcherna. Eller fart på rören är en lögn. Man har faktiskt fått ofart på rören. Man jobbar inte lika hårt i anfallszon längre utan stänger istället mittzon. Det har blivit en direkt pay-off på antal insläppta bakåt. På fyra matcher har man bara släppt in fem puckar – samtidigt som man producerat fjorton framåt. Med andra ord så är Trojas form i nuläget stark.

BoIS lagkapten Törnqvist sa i intervjun inför matchen att det kommer bli tufft och tätt i denna matchen. Filip behöver inte vara raketforskare för att säga det. Lika säkert som att gräset börjar växa på våren är det att det blir täta och tuffa matcher mot BoIS. Dels för att det är den spelstil som Mariestad har men också för att det faktiskt finns en rivalitet mellan lagen.

Jag kartlade förra säsongen om BoIS är ett ”grislag” eller inte. Det visade sig att matcher som BoIS spelar innehåller betydligt fler utvisningar än genomsnittet. Det är inte BoIS som drar på sig dessa utvisningar utan man lyckas få motståndarna ur balans och sedan smäller det. Därav upplevs BoIS som fula när de egentligen bara ”hjälper” sina motståndare att få topplocket att gå genom taket.

Jämför man lagen i olika spelformer så är det två lag som presterar likvärdigt. Den enda statistiken där BoIS utmärker sig är att man är extremt duktiga tekare. Något som inte Troja kan skryta med. Men just tekningarna är till BoIS fördel medans spelet fem mot fem är till Trojas.

I tillägg är det också enkronasmatch idag. Det brukar innebära en bit över 2000 personer på plats i arenan (redovisad publik en annan sak). Nu ryktas det dessutom om att BoIS har en skara supportrar på väg. Detta tillsammans gör att vi kan förvänta oss en härlig inramning.

Historiskt så brukar Troja ha det svårt i just sina enkronasmatcher. Detta talar starkt för BoIS ikväll. Något säger mig dessutom att BoIS skulle älska att förstöra festen för Troja denna kväll. Något säger mig att vissa spelare i BoIS skulle njuta mer av att få leta upp Trojas blödande sår och hälla salt i det – än andra.

För Troja så handlar matchen om två saker. Dels att bjuda till en bra match för att visa alla sällanåskådare att de kanske skulle gå lite mer ofta. Dels för att också ge sig själva lite arbetsro från de fem jagande lagen underifrån.

Vid sextiden ikväll vet vi hur det här slutade.

 

// Mr Troy

Följ Mr Troy på Twitter: @mrtroy15Dela inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error

Gillar du Div1hockey? Följ oss på våra sociala medier så får du senaste nytt direkt!